Φαίνεται πως κάποιες φορές οι αληθινοί ηθοποιοί δεν μπορούν να συναγωνιστούν τους ήρωες των κινουμένων σχεδίων.

Η τολμηρή και άριστη τοξοβόλος κοκκινομάλλα πριγκίπισσα Μελίντα, της νέας ταινίας κινουμένων σχεδίων της Disney/Pixar «Brave», αλλά και οι νέες περιπέτειες των γνώριμων Άλεξ (λιοντάρι), Μάρτι (ζέβρα) Μέλμαν (καμηλοπάρδαλη) και Γκλόρια (ιπποπόταμος) στο «Madagascar 3: Europe’s Most Wanted» κατέκτησαν την κορυφή του αμερικάνικου box office.

Πιο συγκεκριμένα το «Brave» των Μαρκ Αντριους και Μπρέντα Τσάπμαν που έκανε το ντεμπούτο του στις αμερικάνικες κινηματογραφικές αίθουσες αυτό το Σαββατοκύριακο συγκέντρωσε κέρδη $66.7 εκατομμύρια, σημειώνοντας μάλιστα το 5ο καλύτερο άνοιγμα της Pixar- και βρέθηκε στην πρώτη θέση, με την τρίτη συνέχεια του «Madagascar» του Έρικ Ντάρνελ να ακολουθεί με $20.2 εκατομμύρια.

Το «Abraham Lincoln: Vampire Hunter» με τους Μπέντζαμιν Γουόκερ και Ντομινίκ Κούπερ έκανε το ντεμπούτο του κατακτώντας την τρίτη θέση με κέρδη $16.5 εκατομμυρίων, ενώ τα «Prometheus» και «Snow White and the Huntsman», στα οποία πρωταγωνιστεί η Σαρλίζ Θερόν συμπλήρωσαν το top5 του αμερικάνικου box office με $10 εκατ. και $8 εκατ. αντίστοιχα.