• Αναζήτηση
  • Ντοματοκεφτέδες

    Υλικά για 4 άτομα

    2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    1 φλ. νερό
    5 ντομάτες ώριμες, σε κυβάκια
    1 πιπεριά πράσινη, μέτρια, σε κυβάκια
    1 μελιτζάνα μέτρια, σε κυβάκια
    2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
    αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    1 ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
    έ.π. ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

    Εκτέλεση

    Σε ένα μπολ αδειάζουμε το αλεύρι και το νερό και τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν και να μην κάνει σβόλους το αλεύρι. Κατόπιν προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά έως ότου ενωθούν.

    Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε αρκετό λάδι. Δεν θέλουμε να κάψει, διότι θα μαυρίσουν οι ντοματοκεφτέδες. Παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα, τις ρίχνουμε στο ζεστό λάδι και τις τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν ένα ωραίο ξανθό χρώμα.

    Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τις αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας έως ότου απορροφηθεί το περιττό λάδι. Τρώγονται ζεστοί.

    Αφιερώματα
    Σίβυλλα
    Helios Kiosk