• Αναζήτηση
 • Γ. Βερνίκος: «Εγώ είμαι επιχειρηματίας κι όχι πολιτικός. Οι off shore εταιρίες είναι μέρος της επιχειρηματικότητας. Προτεραιότητά μου είναι ο θαλάσσιος τουρισμός»

  Την Δευτέρα 25/6/2012 ο Γιώργος Βερνίκος, Υφυπουργός Ναυτιλίας, μίλησε στην εκπομπή των Γ. Κακούση και Δ. Πετρόπουλου (καθημερινά 08:00-10:00) για τους στόχους του υπουργείου του και τις κατηγορίες ότι έχει off shore εταιρίες

  Για την επανίδρυση του υπουργείου Ναυτιλίας{{{ moto }}}

  Είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι ήταν μεγάλο λάθος η κατάργηση του υπουργείου, γιατί είναι πολλά τα θέματα που απασχολούν τη θάλασσά μας. Έχουμε μια ποντοπόρο ναυτιλία, η οποία είναι η μεγαλύτερη ελληνική δραστηριότητα, έχουμε την ελληνική ακτοπλοΐα, έχουμε τα αναπτυξιακά που είναι το yachting και οι κρουαζιέρες, έχουμε την παρακολούθηση όλου του Αιγαίου, έχουμε τη νησιωτική πολιτική. Καταλαβαίνετε, λοιπόν, ότι όλα τα πράγματα πήγαιναν πίσω, όταν με όλα αυτά τα πράγματα ο υπουργός ασχολιόταν για 2 ώρες την ημέρα.

  Για τις off shore εταιρίες που τον κατηγόρησαν{{{ audio1 }}}

  Κατεβάστε το ηχητικό εδώ

  Εγώ είμαι ενεργός επιχειρηματίας και είναι ένα πείραμα, γιατί πράγματι πρώτη φορά ενεργός επιχειρηματίας αναλαμβάνει Υπουργός. Θα δούμε πώς θα εξελιχθεί, και εγώ είχα μεγάλο ενδοιασμό για το αν έπρεπε να δεχτώ. Θεωρώ ότι η χώρα μας είναι σε μια δύσκολη φάση και αφού κλήθηκα, έπρεπε να δεχτώ. Αυτό σημαίνει, όπως είναι προφανές, ότι μπορεί να δεχτώ διάφορες επιθέσεις. Προσωπικά τις θεωρώ αυτονόητες και είμαι ψυχολογικά προετοιμασμένος. Όταν κάποιος ασκεί μια δραστηριότητα, μπορεί να συμβαίνουν τέτοια πράγματα.

  Και ελληνική σημαία μπορείς να έχεις και στα πλοία σου και off shore εταιρείες μπορείς να έχεις, η εμπειρία αυτή είναι 200 ετών, μπορώ να σας πω, από την πλευρά της ελληνικής ναυτιλίας.

  Εγώ δεν προετοιμαζόμουν να γίνω υπουργός, δεν είχα στόχο αυτή τη σταδιοδρομία. Και σε επίπεδο συνεντεύξεων, το να συζητώ για προσωπικές μου δουλειές, είναι αρνητικό.

  Για την άγονη γραμμή

  Έχετε απόλυτο δίκαιο, το θέμα της ακτοπλοΐας είναι από αυτά που δεν είναι εύκολο να προσφέρει κανείς άμεση λύση. Θα χρειαστεί και στενή διαχείριση , ίσως και φαντασία για να υπερβεί κανείς την πραγματικότητα, όπως είναι.

  Θέλω να πιστεύω ότι θα περάσει το καλοκαίρι και θα μας δοθεί ο χρόνος να σκεφτούμε τι μέτρα μπορούμε να πάρουμε για να βοηθήσουμε όλη τη νησιωτική Ελλάδα. Δεν είναι αν έχει χαθεί ή όχι αυτή η σεζόν, καμιά φορά χρειάζεται και λίγη τύχη η ζωή. Χρειαζόμαστε λίγη τύχη αυτό το καλοκαίρι να σταθούμε, να μην υπάρξει κανένα ιδιαίτερο συμβάν, που θα μας πάει πίσω, ώστε να μπορέσουμε να ανασυγκροτηθούμε, να δούμε πώς μπορούμε να βοηθήσουμε να υπάρξει ανάπτυξη.

  Αφιερώματα
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Κι όλα μοιάζουν… παραμύθι Η λεπτεπίλεπτη μελαχρινή γυναίκα περπατάει με αργά, νωχελικά βήματα. Τα μαύρα πλούσια μαλλιά της μόλις που αγγίζουν το κόκκινο... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk