• Αναζήτηση
 • Στη βρετανική βουλή μίλησε η ηγέτιδα της αντιπολίτευσης στη Μιανμάρ

  Η ηγέτιδα της αντιπολίτευσης στη Μιανμάρ, Αούνγκ Σαν Σούου Κίι, έγινε η πρώτη μη ηγέτιδα κράτους που μίλησε και στα δύο Σώματα του βρετανικού Κοινοβουλίου την Πέμπτη.

  Η ηγέτιδα της αντιπολίτευσης στη Μιανμάρ, Αούνγκ Σαν Σούου Κίι, έγινε η πρώτη μη αρχηγός κράτους που μίλησε και στα δύο Σώματα του βρετανικού Κοινοβουλίου την Πέμπτη.

  Στην αίθουσα του Κοινοβουλίου, στο Γουεστμίνστερ, οι βουλευτές καταχειροκρότησαν όρθιοι την 67χρονη πολιτικό, την οποία χαρακτήρισαν ως «τη συνείδηση μιας χώρας και την ηρωίδα της ανθρωπιάς»

  «Έχουμε την ευκαιρία να επανεγκαταστήσουμε τη δημοκρατία στη Μιανμάρ. Πρόκειται για μια ευκαιρία που περιμέναμε εδώ και δεκαετίες» τόνισε η ίδια.

  «Εάν δεν τα καταφέρουμε αυτή τη φορά, μπορεί να περάσουν αρκετές δεκαετίες προτού εμφανιστεί μια παρόμοια ευκαιρία» πρόσθεσε, ζητώντας τη βοήθεια της Βρετανίας για τη δημιουργία θεσμών που θα συμβάλουν στη διαμόρφωση της εκκολαπτόμενης κοινοβουλευτικής δημοκρατίας.

  Η Σούου Κίι, η οποία πραγματοποιεί περιοδεία στην Ευρώπη, είναι η δεύτερη γυναίκα μετά τη βασίλισσα Ελισάβετ που απευθύνεται και στα δύο Σώματα του Κοινοβουλίου.

  Κόσμος
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk