Οι Μαϊάμι Χιτ είναι οι νέοι πρωταθλητές στο ΝΒΑ καθώς στον πέμπτο τελικό επικράτησαν (121-106) εντός έδρας των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ και έφτασαν στην τέταρτη νίκη τους στη σειρά, που ισοδυναμεί με το πολυπόθητο «δαχτυλίδι».

Μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα ήταν ο Λεμπρόν Τζέιμς, ο οποίος έκανε τριπλ-νταμπλ (26 πόντους, 13 ασίστ και 11 ριμπάουντ), οδηγώντας την ομάδα του Μαϊάμι στη νίκη-τίτλο. Ο σούπερ σταρ των Χιτ ανακηρύχθηκε επίσης ως ο πολυτιμότερος παίκτης της σειράς των τελικών.

Ο «βασιλιάς» πλέον ΛεΜπρόν μπορεί να νιώθει δικαιωμένος και για την επιλογή του να εγκαταλείψει τους Κλίβελαντ Καβαλίερς προ διετίας, προκειμένου να διεκδικήσει και να κατακτήσει τίτλους με μια πιο ισχυρή και ανταγωνιστική ομάδα.

«Αυτός ο τίτλος σημαίνει τα πάντα για μένα» σχολίασε ο σταρ των Μαϊάμι και συμπλήρωσε: «Η απόφασή μου να φύγω από το Κλίβελαντ ήταν δύσκολη, όμως ήξερα ότι το μέλλον μου ήταν εδώ, σε αυτό τον σύλλογο. Το όνειρό μου έγινε πραγματικότητα, οι κόποι μου ανταμείφθηκαν μετά από δυο δύσκολα χρόνια. Οι περσινοί τελικοί με βοήθησαν, ειδικά με τον τρόπο που κρίθηκαν. Τότε κοίταξα τον εαυτό μου στον καθρέφτη και είπα ότι πρέπει να γίνω καλύτερος παίκτης. Δούλεψα και τα κατάφερα. Πέρυσι ήμουν περισσότερο ατομιστής, δυσκολεύτηκα να γίνω παικτης ομαδας, όμως πήρα το μάθημά μου. Ε, λοιπόν, έφτασε η ώρα για τον τιτλο. Καιρός ήταν…».

Οι τελικοί πάντως, αλλά κυρίως η συνολική πορεία των Θάντερ στο πρωτάθλημα έδειξαν ότι το μέλλον στο ΝΒΑ τους ανήκει. Με ηγετική φυσιογνωμία τον πληθωρικό Κέβιν Ντουράντ και συμπαραστάτη τον εντυπωσιακό Ράσελ Γουέστμπρουκ, η νεανική, επιθετικογενής και γεμάτη φιλοδοξία ομάδα της Οκλαχόμα φαίνεται ικανή να κυριαρχήσει στο επαγγελματικό αμερικανικό μπάσκετ.

Τα 12λεπτα: 31-26, 59-49, 95-71, 121-106

ΜΑΪΑΜΙ: Τζέιμς 26, Ουέιντ 20, Μπος 24, Μίλερ 23, Τσάλμερς 10, Μπατιέ 11, Κόουλ 3, Χάρις 3, Χάσλεμ 1, Τζόουνς, Χάουαρντ, Τουριάφ.

ΟΚΛΑΧΟΜΑ: Ντουράντ 32, Γουέστμπρουκ 19, Πέρκινς 2, Ιμπάκα 9, Φίσερ 11, Κόλισον 2, Χάρντεν 19, Όλντριτς 2, Χέιγουντ 2, Κουκ 2, Άιβι 6, Σεφολόσα.