Ο αποψινός (22/6, 21.45) προημιτελικός τουEuroΕλλάδας – Γερμανίας, τα προσβλητικά δημοσιεύματα της «Bild» και η… αγάπη των περισσότερων Ελλήνων προς την καγκελάριοΑγκελα Μέρκελείναι τα «αγαπημένα» θέματα όχι μόνο των απανταχού ποδοσφαιρόφιλων, αλλά και των παικτών της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ.

Η ελληνική αποστολή αναχώρησε σήμερα στις 13.00 με προορισμό τη Βραζιλία _ όπου θα αντιμετωπίσει σε φιλικούς αγώνες την οικοδέσποινα, τη Νιγηρία και τη Νέα Ζηλανδία, εν όψει του προολυμπιακού τουρνουά της Βενεζουέλας (2-8 Ιουλίου) _ αλλά στον ενδιάμεσο σταθμό, στο αεροδρόμιο του Μονάχου, οι παίκτες τουΗλία Ζούρουθα ψάχνουν… τηλεόραση για να δουν τουλάχιστον το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης στο Γκντανσκ.

«Πιστεύω ότι αυτή η ομάδα έχει άστρο και θα κάνει κάτι καλό. Γενικότερα, δεν θέλω να λέω πολλά, γιατί είμαι λίγο γρουσούζης και όποτε λέω κάτι καλό, βγαίνει το ανάποδο. Οπότε θα πω… ας πάμε να χάσουμε και βλέπουμε», αστειεύτηκε ο γνωστός «ατακαδόρος»Γιώργος Πρίντεζηςπαραχωρώντας το μικρόφωνο στον αρχηγό της ΕθνικήςΑντώνη Φώτση.

«Όλοι οι Έλληνες περιμένουμε να τα πάει καλά η Εθνική στο ποδόσφαιρο, είμαστε όλοι μαζί τους και τους ευχόμαστε καλή τύχη γιατί έχουν ένα δύσκολο έργο απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα», είπε ο άσος της Αρμάνι Μιλάνο και «μπήκε» στην ψυχολογία των παικτών τουΦερνάντο Σάντος.

«Πιστεύω ότι με τη Μέρκελ ασχολούνται πιο πολύ οι οπαδοί και οι άνθρωποι έξω από την ομάδα και όχι οι παίκτες που έχουν ως στόχο να κερδίσουν τον αντίπαλο τους ανεξαρτήτως εθνικότητας ή του τι συμβαίνει έξω από το γήπεδο. Πιστεύω ότι έχουν αποδείξει και στο παρελθόν ότι μπορούν να τα καταφέρουν και να προκριθούν», συμπλήρωσε ο «Batman».

Τις ευχές του εξέφρασε και ο ομοσπονδιακός προπονητής Ηλίας Ζούρος υποστηρίζοντας: «Είμαστε με όλη μας την καρδιά με την Εθνική Ποδοσφαίρου και θα θέλαμε πάρα πολύ να πανηγυρίσει όλη η Ελλάδα μια πρόκριση σήμερα το βράδυ. Πάντα μπορείς να κερδίσεις, όποιος και αν είναι ο αντίπαλος. Όταν μπαίνεις στο γήπεδο, παίζεις για τη νίκη. Πάντα μπορείς»…

Οσο για τις δυσκολίες που έχουν προκύψει στην προετοιμασία της Εθνικής, ο 46χρονος κόουτς τόνισε: «Μπαίνουμε στο αεροπλάνο με ελάχιστες προπονήσεις, αυτό είναι το μεγάλο μας πρόβλημα. Δυστυχώς, μετά την επιστροφή από την Λιθουανία ενώ θεωρητικά είχαμε την δυνατότητα να κάνουμε δύο πολύ καλές προπονήσεις, δεν τα καταφέραμε, γιατί είχαμε πέντε παίκτες έξω, με γαστρεντερίτιδα και άλλους δύο με προβλήματα στα πόδια, οπότε δεν μπορέσαμε να προπονηθούμε καθόλου. Ευελπιστώ, και εύχομαι οι παίκτες να είναι πολύ συγκεντρωμένοι τουλάχιστον στο κομμάτι της τακτικής, και συνδυάζοντας εμπειρία και ενθουσιασμό να βοηθήσουν την ομάδα να προκριθεί».

Την αποστολή της Εθνικής συγκροτούν 14 παίκτες: Ζήσης, Φώτσης, Μπουρούσης, Σπανούλης, Καλάθης, Σλούκας, Μάντζαρης, Βασιλειάδης, Μπράμος, Παπανικολάου, Καϊμακόγλου, Πρίντεζης, Καββαδάς, Μαυροειδής.