«Αφαντος» παραμένει ο Ούλοφ Μέλμπεργκ παρά τα αντιθέτως θρυλούμενα. Δημοσιεύματα που ήθελαν τον Σουηδό αμυντικό να επικοινωνεί με παράγοντα του Ολυμπιακού προκειμένου να διερευνήσει αν υπάρχουν δυνατότητες να συζητήσει εκ νέου τους όρους του συμβολαίου του, δεν επιβεβαιώνονται από την πειραϊκή ΠΑΕ. Ανεπισήμως έγινε γνωστό ότι ο Μέλμπεργκ δεν επικοινώνησε με κανέναν στέλεχος της ΠΑΕ και ότι η εντολή που δόθηκε στον νέο προπονητή κ. Λεονάρντο Ζαρντίμ είναι να αναζητήσει έμπειρο αμυντικό από το εξωτερικό.
Ο Ολυμπιακός αντίθετα επιβεβαίωσε ότι συζητεί με την Ουντινέζε την απόκτηση του 18χρονου αμυντικού Βασίλη Καραγκούνη τον οποίο η ιταλική ομάδα είχε αγοράσει πριν δύο χρόνια από τον Ατρόμητο. Οι Ιταλοί θέλουν πάντως να τον παραχωρήσουν δανεικό, ενώ οι Ερυθρόλευκοι συζητούν μόνο την αγορά του. Ο Καραγκούνης αγωνίζεται στη θέση του αριστερού μπακ και είναι αρχηγός στην ομάδα κάτω των 20 ετών της Ουντινέζε.
Η πειραϊκή ΠΑΕ έβαλε τέλος στα σενάρια που την ήθελαν να συζητεί την απόκτηση του Αργεντινού μέσου Ναϊμάρ από την Μπενφίκα και του Βραζιλιάνου αμυντικού Μπρούνο Αλβες από την Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης. Αντίθετα εξετάζει το ενδεχόμενο απόκτησης του 26χρονου Αργεντινού μέσου Κριστιάνο Τσάβες από την Μπόκα Τζούνιορς και του 18χρονου Αλαν Ρουίς της Χιμνάσια Λα Πλάτα.
Οι όποιες μεταγραφικές εξελίξεις αναμένεται πάντως να δρομολογηθούν από την ερχόμενη Δευτέρα (25/6) που ο κ. Ζαρντίμ θα επιστρέψει στην Ελλάδα για μόνιμη εγκατάσταση. Τότε θα φανεί αν ο Ολυμπιακός θα επιμείνει στην απόκτηση του 33χρονου κεντρικού αμυντικού Αντερσον Πόλκα που έμεινε ελεύθερος από την Σπόρτινγκ Λισσαβόνας και για τον Πορτογάλο Μιγκέλ Βελόσο της Τζένοα.