Η πρέσβειρα καλής θέλησης του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, πρόσφερε το σημαντικό ποσό των $100.000 για την στήριξη των Σύριων προσφύγων.

Η Αντζελίνα Τζολί που είναι γνωστή για την φιλανθρωπική της δράση προέβη σε αυτή την κίνηση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Προσφύγων που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 20 Ιουνίου.

Εκτός από το χρηματικό ποσό η 37χρονη σταρ έστειλε και μια επιστολή σκοπός της οποίας είναι να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο σχετικά με τα προβλήματα των λαών που ξεριζώνονται, αλλά και τις χώρες που δέχονται κύματα μεταναστών.

«Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες πιστεύει ότι ακόμα και ένα άτομο που αναγκάζεται να ξεριζωθεί είναι πολύ. Και αυτό είναι αλήθεια. Κάθε πρόσφυγας μετράει. Κάθε ένας έχει τη δική του ιστορία. Κάθε ένας έχει υποφέρει και αντέξει πολύ περισσότερα απ’ ό,τι θα μπορούσα να αντέξω εγώ. Και όμως, δεν το βάζουν κάτω, επιβιώνουν και συνεχίζουν…»

Επίσης η Αντζελίνα Τζολί υπενθυμίζει ότι «πέρυσι, ξεριζώθηκαν 4,3 εκατομμύρια άνθρωποι, ενώ υπάρχουν ακόμα 2,7 εκατομμύρια πρόσφυγες από το Αφγανιστάν. 12 εκατομμύρια άνθρωποι είναι ανιθαγενείς. Και για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά ο αριθμός των ξεριζωμένων σε ολόκληρο τον κόσμο ξεπέρασε τα 42 εκατομμύρια».

Τέλος η λαμπερή σταρ εκφράζει την ελπίδα να βρεθούν σύντομα βιώσιμες λύσεις για τους πρόσφυγες τονίζοντας «ότι οι λύσεις δεν είναι αποκλειστικά ανθρωπιστικού χαρακτήρα, αλλά και πολιτικές» και προσθέτει ότι «η διεθνής κοινότητα πρέπει να αφοσιωθεί ξανά στην πρόληψη των συγκρούσεων, στην αντιμετώπισή τους όταν αυτές ξεσπούν και στην πιο γρήγορη εξεύρεση λύσεων».

Από την μεριά της η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της στην Αντζελίνα Τζολί τόσο για το χρηματικό ποσό των $100.000 που τους προσέφερε όσο και για το σπουδαίο έργο της.