Ποινική δίωξη, σε βαθμό πλημμελήματος, εις βάρος του Ιφικράτη Αμυρά για την υπόθεση της διαδικτυακής εκπομπής, στην οποία φαίνεται ότι καλούσε σε ένοπλο αγώνα τους πολίτες, άσκησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Γ.Δραγάτσης.

Ο εισαγγελέας απήγγειλε την κατηγορία της πρόκλησης σε τέλεση κακουργημάτων και παρέπεμψε την υπόθεση με απευθείας κλήση στο ακροατήριο.

Για την υπόθεση, ο κ. Δραγάτσης διενήργησε προκαταρκτική εξέταση, που διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Ράικου στις 11 Ιουνίου έπειτα από δημοσιεύματα στον Τύπο με καταγγελίες της Νέας Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με τα καταγγελόμενα, στην επίμαχη εκπομπή ο Ιφικράτης Αμυράς φαίνεται ότι προέτρεπε τους πολίτες να αντισταθούν σε όσα συμβαίνουν στη χώρα με ένοπλη δράση.

Στο πλαίσιο της έρευνας κατέθεσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης, ο οποίος παρέδωσε στον κ. Δραγάτση το υλικό της επίμαχης εκπομπής και υποστήριξε ότι ο κ. Αμυράς είχε αρχικά ενταχθεί στις λίστες των υποψηφίων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Αμυράς κλήθηκε σε κατάθεση ως ύποπτος από τον κ. Δραγάτση, αλλά δεν βρέθηκε στην διεύθυνση που του απεστάλη η κλήση. Έτσι ο εισαγγελέας έκλεισε την προκαταρκτική με την άσκηση ποινικής δίωξης