Οκτώ Τούρκοι στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους και 16 τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις με Κούρδους αυτονομιστές στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας.

Οι συγκρούσεις ξέσπασαν σε τρία σημεία στην επαρχία Χακιάρι, που συνορεύει με το Ιράν και το Ιράκ. Το Reuters μεταδίδει τις πληροφορίες για τους οκτώ νεκρούς επικαλούμενο πηγές στις δυνάμεις ασφαλείας.

Τα τουρκικά ΜΜΕ δίνουν τον ίδιο αριθμό θυμάτων, επικαλούμενα αναφορές του διοικητή της επαρχίας του Χακιάρι Ορχάν Αλίμογλου.

Σε συγκρούσεις που ακολούθησαν, τουρκικά στρατεύματα σκότωσαν δέκα ενόπλους του PKK, σύμφωνα με το γραφείο του κυβερνήτη στην επαρχία Χακιάρι όπου σημειώθηκαν οι μάχες, κοντά στα ορεινά σύνορα με το Ιράκ.

Οι αντάρτες φέρονται ότι διέσχισαν τα σύνορα από το βόρειο Ιράκ για να πραγματοποιήσουν τις επιθέσεις και στη συνέχεια επέστρεψαν, είπαν οι ίδιες πηγές.

Οι συντονισμένες επιθέσεις ξεκίνησαν με εκτοξευτήρες ρουκετών και τουφέκια περίπου στις 5 π.μ. (τοπική ώρα) και είχαν ως στόχο τα στρατιωτικά φυλάκια, σύμφωνα με τις πηγές.

Πρόκειται για τα πιο αιματηρά επεισόδια των τελευταίων μηνών στην περιοχή, από την οποία οι τουρκικές δυνάμεις εξαπολύουν επιθέσεις σε Κούρδους αντάρτες που πιστεύεται πως χρησιμοποιούν ως κρησφύγετα τα βουνά στην άλλη πλευρά των συνόρων.

Ο αρχηγός των τουρκικών Eνόπλων Δυνάμεων στρατηγός Νετζέτ Οζέλ έσπευσε στην περιοχή μαζί με διοικητές των χερσαίων δυνάμεων και κλιμάκιο της χωροφυλακής, μετέδωσαν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.