Η Microsoft παρουσίασε τη Δευτέρα το πρώτο της tablet με την ονομασία Surface, το οποίο προορίζεται να ανταγωνιστεί το δημοφιλές iPad της Apple.

H ταμπλέτα

Η νέα συσκευή θα βασίζεται στο επερχόμενο λειτουργικό σύστημα της εταιρείας, Windows 8. Το καινοτόμο χαρακτηριστικό του νέου Surface είναι ότι το αποσπώμενο προστατευτικό κάλυμμα της οθόνης θα ενσωματώνει το πληκτρολόγιο και το track pad της συσκευής. Επιπλέον, είναι εξοπλισμένο με δύο θύρες USB για την σύνδεση με περιφερειακές συσκευές, όπως εκτυπωτές και δευτερεύουσες οθόνες.

Στο πίσω μέρος του Surface βρίσκεται η ενσωματωμένη βάση στήριξης που επιτρέπει στη συσκευή να χρησιμοποιηθεί σε όρθια θέση και ως laptop. Το πάχος της συσκευής δεν ξεπερνά τα 9,3 χιλιοστά ενώ η οθόνη υψηλής ευκρίνειας είναι διαγωνίου 10,6 ιντσών. Το πρώτο tablet της Microsoft είναι εξοπλισμένο με δύο κάμερες, στο μπροστινό και το πίσω μέρος της συσκευής και θα είναι διαθέσιμο με μνήμη 64 ή 128 Gigabytes. Η εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει ακόμα την ημερομηνία διάθεσης ή την τιμή του νέου της tablet.