Μια νέα μελέτη δείχνει ότι η πολύωρη χρήση των κινητών τηλεφώνων νέας γενιάς, των φορητών υπολογιστών και των ταμπλετών έχουν σημαντικές επιπτώσεις στην υγεία των χρηστών. Η πολύωρη χρήση αυτών των συσκευών μπορεί να προκαλέσει μυοσκελετικά προβλήματα, πλήττοντας κυρίως τον αυχέναα και τη μέση των χρηστών.

Η μελέτη

Ειδικοί της ένωσης φυσιοθεραπείας Chartered Society of Physiotherapy στη Βρετανία ήρθαν σε επαφή με περισσότερα από δύο χιλιάδες άτομα τα οποία συνηθίζουν να εργάζονται και στο σπίτι και γενικά να χρησιμοποιούν τις ηλεκτρονικές τους συσκευές πολλές ώρες ημερησίως.

Σύμφωνα με τους ερευνητές το γεγονός ότι οι χρήστες έχουν σκυφτή στάση για πάρα πολλές ώρες την ημέρα οδηγεί σε προβλήματα στον αυχένα και τη μέση. Η συμβουλή των ειδικών είναι η χρήση των φορητών ηλεκτρονικών συσκευών να είναι όσο το δυνατόν πιο περιορισμένη. Να αποφεύγει κανείς να εργάζεται μετά το γραφείο και στο σπίτι και να μην χρησιμοποιεί τον υπολογιστή ή την ταμπλέτα του όταν μετακινείται με τρένα, αεροπλάνα κλπ, υιοθετώντας κακή στάση του σώματος.