Αν η θάλασσα σου πέφτει μακριά και συνηθίζεις να μην κάνεις βήμα χωρίς τοA/Cσου όταν το θερμόμετρο γράφει από 30 και πάνω, κανένα πρόβλημα. Σου βρήκαμε 3games για PC/XBox 360/PS3 που θα σε κάνουν να ξεχάσεις την παραλία και για τα οποία μάλλον δε σου έχει μιλήσει κανείς ως τώρα…

BINARY DOMAIN

Σε μια εποχή που άπαντες ορκιζόμαστε πως το Ιαπωνικό gaming μας έχει αφήσει χρόνους, η Sega ρίχνει στην αγορά ένα shooter που λαμβάνει χώρα κάπου στο cyber-punk απώτερο μέλλον. Περίεργο… σωστά;

Κι όμως. Αυτό που αρχικά ακούγεται σαν ένα generic μελλοντολογικό setting, εξελίσσεται σε ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον σενάριο με μπόλικες δόσεις Philip K. Dick και ολίγη -αναπόφευκτη- αμερικανιά προς τέρψιν του φιλοθεάμονος κοινού. Και όποιος από το trailer σκέφτηκε«o Terminator στο Tokyo», well… δεν πέφτει -πολύ- έξω αλλά και πάλι,ο Terminator στο Tokyo!#WIN

Σαν να μην έφτανε όμως αυτό, η μεγαλύτερη έκπληξη έρχεται εκεί που όλοι περίμεναν την καταστροφή. Φυσικά μιλάω για το gameplay. Καλοσχεδιασμένοι μηχανισμοί, ποικιλία σε εχθρούς και set pieces (πάρα τους περιορισμούς του sci-fi θέματος του), πολύ καλό cover system κι ένας φρενήρης ρυθμός. Αν προσθέσουμε σε αυτά και τη «μαγεία» του να μετατρέπεις τους κλώνους του Τ-800 σε ταβανόπροκες, καταλαβαίνεις ότι μάλλον κάτι έχασες που άφησες αυτό το game να αραχνιάζει στα ράφια τόσο καιρό.


PROTOTYPE 2

Πολυδιαφημισμένο blockbuster που σκόνταψε πάνω στον -πολύ καλύτερο- κλώνο του (το Infamous της Sucker Punch) το… πρωτότυπο, έρχεται με αυτή τη συνέχεια να διορθώσει τα λάθη του και να επαναπροσδιορίσει την κατηγορία των disaster games, αλλάζοντας μέχρι και τον πρωταγωνιστή του στην προσπάθεια να το πετύχει! Και αν τα παραπάνω σας φέρνουν πονοκέφαλο, μη φοβάστε. Μια βόλτα στη Νέα Υόρκη τουPrototype 2είναι ότι πρέπει για να εκτονωθείτε.

Το story λίγο-πολύ γνωστό. Κάθε είδους καταστροφή που σέβεται τον εαυτό της άλλωστε έχει ένα δολοφονικό ιό στο επίκεντρο της, ένα καλό στρατιώτη να πολέμα να δώσει ένα τέλος, και φυσικά το απαραίτητο -όχι και τόσο αναπάντεχο- twist. Το μόνο που χρειάζεται το «πακέτο» για να γίνει λίγο πιο δελεαστικό είναι… fun! Και οι επιστήμονες της Radical φρόντισαν αυτή τη φορά να φορτώσουν τόνους από δαύτο στο παιχνίδι τους.

Προσθέστε τώρα σε όλα αυτά και μια καινούρια (ή έστω σχεδόν…) μηχανή γραφικών που δουλεύει όπως θα έπρεπε, αλλά κι ένα χορταστικό σε διάρκεια campaign και κάπως έτσι δημιουργείται ένα ανέλπιστα (τουλάχιστον για όσους αισθάνονται ότι «ξόδεψαν» τις ώρες τους στο πρώτο) διασκεδαστικό game το οποίο μεταξύ άλλων έλαχεπρόσφατακαι της αναγνώρισης του μικρού θεού Dan Harmon(τι εννοείςποιός είναι αυτός;).

Βασικά αγόρασε το. Άμεσα.



GHOST RECON: FUTURE SOLDIER

Το setting είναι λίγο-πολύ γνωστό. Όπως κάθε άλλο military shooter που σέβεται τον εαυτό του έτσι και τοGhost Recon: Future Soldierσε βάζει στα φουτουριστικά παπούτσια ενός badass καραβανά με υπερτροφικά μούσκουλα και μια ιδιαίτερα πατριωτική αίσθηση δικαίου! Από την άλλη βέβαια, δε νομίζω να υπάρχει έστω κι ένας νοήμων gamer εκεί έξω που έδωσε ποτέ σημασία στο σενάριο ενός Clancy game.

Και κάπως έτσι περνάμε στην ουσία. Η οποία μπορεί πολύ εύκολα να αποδοθεί στα νέο-ιντερνετικά με μόνο τρία γράμματα: OMG! Δε μπορώ να θυμηθώ πότε ήταν η τελευταία φορά που ένιωσα τόσο μεγάλη έκπληξη παίζοντας ένα παιχνίδι.

Αυτό που κατάφερε τελικά η Ubisoft με το GR: FS είναι να μετατρέψει ένα generic third person shooter που σε άφηνε να δημιουργείς το custom όπλο της επιλογής σου με τη δύναμη του Kinect (όχι, αλήθεια… αυτό ήταν το selling point) σε ένα απόλυτα εθιστικό, άψογα σχεδιασμένο και αρτιότατο τεχνολογικά action game με τους καλύτερους shooting μηχανισμούς που έχω δει από την εποχή του Vanquish (ναι, τόσο καλό!). Έλα να προσθέσεις τώρα κάτι απίθανα gadget που σου δίνονται για να κάνεις τη ζωή σου ευκολότερη, και θα έχεις μια πλήρη εικόνα του χάους που μπορείς να προκαλέσεις, συνήθως χωρίς να το αντιληφθεί κανείς…

Με άλλα λόγια, ετοιμάσου να περάσεις πολλές ώρες παρέα με τα αγαπημένα σου gadget από το κοντινό(;) μέλλον.