Οι Μπεν ΄Αφλεκ και Χίλαρι Κλίντον ένωσαν τις δυνάμεις τους στη Ουάσιγκτον για τη αντιμετώπιση του φαινομένου της παιδικής θνησιμότητας.

«Είμαστε εδώ σήμερα με ένα όραμα: να πιστοποιήσουμε πως κάθε παιδί, οπουδήποτε (κι αν είναι) θα γιορτάσει τα πέμπτα του γενέθλια… Σκοπός μας είναι να αποτρέψουμε την παιδική θνησιμότητα», ανέφερε η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών στο πλαίσιο του USAID Child Survival Forum που πραγματοποιήθηκε στο Georgetown University στην Ουάσιγκτον .

Μάλιστα τόσο η ίδια όσο και πολλοί ακόμη διάσημοι αστέρες του Χόλιγουντ, ανάμεσά τους η Μάντι Μουρ και ο Αντρέ Αγκάσι, αλλά και εκατοντάδες «ανώνυμοι» Αμερικανοί έκαναν post στο Διαδίκτυο φωτογραφίες τους όταν ήταν 5 χρονών στηρίζοντας με αυτό τον τρόπο το δικαίωμα κάθε παιδιού να επιβιώνει».

«Όταν ήμουν 5 μπορούσα να περνώ ποιοτικό χρόνο με την οικογένεια και τους φίλους μου», ανέφερε ο Αντρέ Αγκάσι ως λεζάντα στη δική του φωτογραφία. «Κάθε παιδί αξίζει την ίδια ευκαιρία».

Στο βήμα του ομιλητή ανέβηκε και ο ηθοποιός Μπεν ΄Αφλεκ, πατέρας τριών παιδιών, της 4χρονης Βάιολετ, της 3χρονης Σεραφίνα και του 3 μηνών Σάμιουελ, τα οποία έχει αποκτήσει από τον γάμο του με την επίσης ηθοποιό, Τζένιφερ Γκάρνερ. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε, περισσότερα από 7 εκατομμύρια παιδιά στον πλανήτη θα πεθάνουν προτού κλείσουν τα 5 τους χρόνια.

«΄Εχω τρία παιδιά που βρίσκονται σε αυτή την ευάλωτη ηλικιακή ομάδα », αναφέρει ο ηθοποιός που είναι, συν τοις άλλοις, η «ψυχή» ενός κοινωφελούς οργανισμού στο Κονγκό.

«Δεν μπορώ να φανταστώ πως θα ήταν αν πήγαινα την γυναίκα μου στο νοσοκομείο να γεννήσει ε την σκέψη ότι υπάρχει 15% πιθανότητα το καθένα από τα παιδιά μου να μην ζήσει μέχρι τα πέντε του χρόνια».