Εκθεση σύγχρονης ιαπωνικής τέχνης με τίτλο «Winter Garden: The Exploration of Micropop Imaginationin Contemporary Japanese Art» εγκαινιάστηκε στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη, σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ιαπωνίας προ ολίγων ημερών.

Η έκθεση περιλαμβάνει πίνακες ζωγραφικής, σχέδια και videο νέων Ιαπώνων καλλιτεχνών που δραστηριοποιούνται από τα τέλη της δεκαετίας του ’90 έως τις μέρες μας και τα οποία χαρακτηρίζονται από το λεγόμενο στιλ micropop προσδίδοντας σε ξεπερασμένες ή κοινότοπες απόψεις νέες λειτουργίες ή νοήματα.

Η εκδήλωση των εγκαινίων ξεκίνησε με χαιρετισμούς των Βασίλη Θεοχαράκη, Προέδρου του ομώνυμου Ιδρύματος, του πρέσβη της Ιαπωνικής Δημοκρατίας στην Ελλάδα, Hirorshi Toda και του Διευθυντή του Εικαστικού Προγράμματος του Ιδρύματος Β. & Μ. Θεοχαράκη, κ. Τάκη Μαυρωτά.

Μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν οι πρέσβεις του Βιετνάμ, της Αργεντινής, του Καζακστάν, του Μαρόκου, της Ινδονησίας, ο τέως πρωθυπουργός κ. Κωνσταντίνος Σημίτης με τη σύζυγό του Δάφνη, η βουλευτής Όλγα Κεφαλογιάννη, ο πρώην υπουργός Γιώργος Μπαμπινιώτης και η σύζυγός του κ.α.

Εκεί ήταν επίσης οι Νίκος Θεοχαράκης, Καίτη Τζιτζικώστα, Ειρήνη Νταϊφά, Μαρίνα Θεοχαράκη, Αννίτα και Ντένη Θεοχαράκη, Αχιλλέας Δρούγκας, Ασπασία Ράλλη, Καίτη Καψή, ο διευθυντής του Γαλλικού Ινστιτούτου, Olivier Descotes και ο σχεδιαστής Κώστας Μαυρόπουλος και πολλοί άλλοι.

Η έκθεση διοργανώνεται σε επιμέλεια Μidori Matsui.

INFO:

Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη Βασιλίσσης Σοφίας 9 & Μέρλιν 1, 106 71 Αθήνα

T: 210-3611206 F: 210-3611349

Διάρκεια έκθεσης: 15 Iουνίου – 2 Σεπτεμβρίου 2012

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Σάββατο, Κυριακή: 10:00-18:00 Πέμπτη: 10:00-20:00 Παρασκευή: 10:00-20:00 (Ιούλιος-Αύγουστος: 10:00-18:00)

www.thf.gr