• Αναζήτηση
  • Τερίνα με ζελέ λεμονιού, δυόσμο και νεκταρίνια

    Υλικά για 8-10 άτομα

    12 νεκταρίνια, ώριμα, καθαρισμένα και κομμένα σε κυβάκια
    10 φύλλα ζελατίνης
    χυμός από 6 λεμόνια
    2 φλ. ζάχαρη
    ½ ματσάκι δυόσμο, μόνο τα φύλλα, ψιλοκομμένα
    λίγες σταγόνες σπορέλαιο

    Εκτέλεση
    Σε ένα μπολ με κρύο νερό μουλιάζουμε τα φύλλα της ζελατίνης. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τον χυμό λεμονιών με τη ζάχαρη και 1½ λίτρο νερό για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά.

    Στύβουμε καλά τα φύλλα ζελατίνης με τα χέρια, τα ρίχνουμε στο ζεστό σιρόπι, ανακατεύουμε έως ότου λιώσουν και το αφήνουμε να κρυώσει. Αλείφουμε σχολαστικά μια μακρόστενη φόρμα του κέικ με λίγες σταγόνες σπορέλαιο.

    Βάζουμε τη μισή ποσότητα από τα κομμένα νεκταρίνια στη φόρμα, πασπαλίζουμε με τον μισό δυόσμο και περιχύνουμε με το μισό ζελέ. Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο για 30-40 λεπτά ώστε να σφίξει η τερίνα.

    Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά, σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο όλο το βράδυ.

    Αφιερώματα
    One Channel
    Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
    Σίβυλλα
    Helios Kiosk