Τώρα που ο καιρός ανοίγει, το ψυγείο του κυρίου Φαρούκ αποκτά μια άλλη επικαιρότητα, αφού την τιμητική του έχει το χειροποίητο μαστιχωτό παγωτό του, ο ντοντουρμάς, από αγνό γάλα αρωματισμένο με μαχλέπι.

Πρόσφυγας από τη Βηρυτό, ο κοσμοπολίτης monsieur Hanbali διατηρεί ακλόνητη την πεποίθηση πως το μυστικό του καλού λιβανέζικου γλυκού κρύβεται στο βούτυρο γάλακτος και στο άφθονο φιστίκι.

Το τσουρέκι με αμύγδαλο, οι «χουρμάδες» με πάστα χουρμά, καρύδι και φιστίκι Αιγίνης, τα μοαραζέκ με μπόλικο καβουρδισμένο σουσάμι, τα 13 διαφορετικά μπακλαβαδωτά του με τα εξωτικά ονόματα, όπως λουλούδια αμυγδάλου, μπρασελέ αμυγδάλου, καλουισκόρ και ζαγλουλιέ, το εκμέκ κανταΐφι και το κιουνεφέ, κρύβουν τη μαγική τεχνογνωσία της Ανατολής, τόσο διαφορετική από τη δική μας άποψη για το σιροπιαστό γλυκό.

Μεσσηνίας 4, Αμπελόκηποι, τηλ. 210 6925 853, 210 6927 888