Το δύσκολο σταυρόλεξο της μείωσης των αποδοχών όσων ποδοσφαιριστών έχουν υψηλά συμβόλαια καλούνται να λύσουν οι διοικούντες την ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Τα χρήματα που έχουν να διαχειριστούν οι Πράσινοι ίσα που αρκούν (επί του παρόντος) για τις βασικές ανάγκες του συλλόγου και ως εκ τούτου απαιτούνται γενναίες περικοπές κυρίως στα λεγόμενα «βαριά» συμβόλαια προκειμένου να μειωθεί δραστικά το συνολικό μπάτζετ της ομάδας.

Σύμφωνα με όσα προέκυψαν από την συνεδρίαση της διοικούσας επιτροπής της ΠΑΕ υπό τον πρόεδρο κ. Δημήτρη Γόντικα, το μέλος του ΔΣ και ιδρυτή της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας» κ. Γιάννη Αλαφούζο και τον αντιπρόεδρο κ. Στράτο Σωπήλη (απουσίαζε λόγω υποχρεώσεων ο κ. Λεωνίδας Πολέμης), ήδη έχει καταρτιστεί το πλάνο σύμφωνα με το οποίο θα κινηθούν οι Πράσινοι το προσεχές διάστημα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στην παρούσα φάση οι περιπτώσεις που «καίνε» είναι αυτές των Σεμπάστιαν Λέτο, Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ, Κώστα Κατσουράνη και Γιώργου Καραγκούνη, το συνολικό κόστος των οποίων ξεπερνά τα 5 εκατ. ευρώ ετησίως. Ιδιες πηγές τονίζουν ότι ο στόχος είναι να υπάρξει σημαντική μείωση, ακόμη και μεγαλύτερη των 2,5 εκατ. ευρώ. Προφανώς όμως για να συμβεί κάτι τέτοιο θα πρέπει να υπάρξει και η συγκατάθεση των ίδιων των ποδοσφαιριστών.

Ιδίως η περίπτωση του Κατσουράνη φαίνεται να είναι από εκείνες που θα… συζητηθούν αρκετά το προσεχές διάστημα καθώς πέρα από το οικονομικό σκέλος, τα μέλη της διοικούσας επιτροπής φέρονται να έθεσαν και θέμα… χαρακτήρα και αρνητικής επιρροής στα αποδυτήρια της ομάδας. Μάλιστα, λέγεται ότι ο τεχνικός κ. Ζεσουάλδο Φερέιρα είναι αυτός που έχει εισηγηθεί την αποχώρηση του διεθνούς μέσου από το ρόστερ του Τριφυλλιού. Αντιθέτως, ο κ. Φερέιρα επιθυμεί να παραμείνει στο έμψυχο δυναμικό ο έτερος διεθνής μέσος Γ. Καραγκούνης, ο οποίος όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκεται σε αναζήτηση νέας ποδοσφαιρικής στέγης, διότι επί των ημερών του πορτογάλου κόουτς έπαψε να αποτελεί βασικό στέλεχος του Παναθηναϊκού…

Σημειωτέον ότι το αργότερο μέχρι το βράδυ της Πέμπτης (14/6) αναμένεται να έχει κλείσει και τυπικά η ανανέωση της συνεργασίας των Πρασίνων με τον κ. Φερέιρα, ο οποίος θα υπογράψει συμβόλαιο διετούς διάρκειας με μειωμένες αποδοχές συγκριτικά με την περασμένη σεζόν.

ΠΑΕ ΠΑΟ: Να αποφεύγονται υπερβολές και ανακρίβειες

Εν τω μεταξύ, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για «διαθέσιμα 8 εκατ. ευρώ» στο ταμείο του συλλόγου, αλλά και για την περίπτωση του Κατσουράνη. Αναλυτικά το περιεχόμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:

«Με αφορμή επαναλαμβανόμενα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών που αφορούν κατά κύριο λόγο στο σχεδιασμό του ποδοσφαιρικού τμήματος αλλά και στην οικονομική κατάσταση της ομάδας, η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ επιθυμεί να ξεκαθαρίσει τα ακόλουθα:

Ακούγεται το λιγότερο σαν κακόγουστο αστείο το γεγονός ότι η ΠΑΕ έχει «διαθέσιμα» € 8 εκατομμύρια. Και θα το αντιμετωπίζαμε ως αστείο αν δεν ήταν σε τόσο μεγάλη αντιδιαστολή με την πραγματικότητα, ώστε να μοιάζει με κοροϊδία απέναντι στον κόσμο της ομάδας, ο οποίος γνωρίζει την δεινότατη οικονομική θέση της και το μέγεθος της προσπάθειας που καταβάλλεται για να ξεπεραστεί.

Τα σενάρια που διακινούνται σχετικά με τις «δεδομένες» προθέσεις της ΠΑΕ περί περικοπών, αποδεσμεύσεων, ανανεώσεων κ.λ.π. και αποδίδονται δήθεν σε συσκέψεις μεταξύ διοικούντων ή και σε «εισηγήσεις» του προπονητή δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και αντανακλούν προφανώς είτε ψήγματα πληροφοριών, είτε ανεύθυνες κουβέντες που δεν θα έπρεπε να λαμβάνονται τοις μετρητοίς, είτε ευσεβείς πόθους μεσαζόντων. Όπως και να έχει ό, τι έχει να πει η ΠΑΕ με τους ποδοσφαιριστές της θα το συζητήσει πριν από όλα μαζί τους.

Σε κάθε περίπτωση, κατανοούμε την ανάγκη της καθημερινής καταγραφής της ειδησεογραφίας, αλλά θα πρέπει, τουλάχιστον από σεβασμό απέναντι στον κόσμο, να αποφεύγονται υπερβολές και ανακρίβειες που και τον κόσμο παραπληροφορούν και, στο κάτω κάτω της γραφής, τους ίδιους τους υπογράφοντες εκθέτουν».