Αισιοδοξία επικρατεί στον Ολυμπιακό ότι τις επόμενες μέρες θα λυθεί η παρεξήγηση με τον Ούλοφ Μέλμπεργκ και ο Σουηδός κεντρικός αμυντικός θα δεχθεί την πρόταση ανανέωσης του συμβολαίου του για ακόμη έναν χρόνο. Ο Μέλμπεργκ παρότι έχει αφήσει να εννοηθεί ότι βρίσκεται σε αναζήτηση ομάδας εκτός Ελλάδας προκειμένου να συνεχίσει την καριέρα του, δεν έχει κόψει την επικοινωνία με παράγοντες του Ολυμπιακού.
Ο διεθνής Σουηδός που αναμένεται να αγωνισθεί βασικός την Παρασκευή (15/6) με την εθνική ομάδα της χώρας του εναντίον της Αγγλίας στο Κίεβο, υποστηρίζει ότι είχε λάβει τη διαβεβαίωση ότι θα ανανέωνε το συμβόλαιό του για δύο χρόνια. Από τον Ολυμπιακό πάντως λένε ότι στην πρώτη συζήτηση που είχαν προ μηνών με τον Μέλμπεργκ έκαναν λόγω για ανανέωση του συμβολαίου του για 1+1 χρόνο με το δικαίωμα ανανέωσης να ανήκει στην πειραϊκή ΠΑΕ. Οι Ερυθρόλευκοι πιστεύουν ότι μετά το παιχνίδι της Σουηδίας με την Αγγλία το θέμα θα λυθεί θετικά και για τις δύο πλευρές.
Την παραμονή του Μέλμπεργκ επιθυμεί και ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού κ. Λεονάρντο Ζαρντίμ. Παρεμπιπτόντως, ο πορτογάλος προπονητής στο τραπέζι που του έκανε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού κ. Βαγγέλης Μαρινάκης σε ψαροταβέρνα στο Πασαλιμάνι ρωτούσε να μάθει και απορούσε γιατί παίζει τόσο αργά η εθνική ομάδα της Ελλάδας στο Euro 2012.