Νέες κατηγορίες για ντόπινγκ αντιμετωπίζει ο περίφημος αμερικανός ποδηλάτης Λανς Αρμστρονγκ, επτά φορές νικητής στον Ποδηλατικό Γύρο της Γαλλίας. Λίγους μήνες μετά το κλείσιμο της διετούς έρευνας των ομοσπονδιακών αρχών των ΗΠΑ ο Αρμστρονγκ βρίσκεται αντιμέτωπος με τις κατηγορίες που του απήγγειλε η αμερικανική Υπηρεσία κατά του Ντόπινγκ (USADA).
Στη 15σέλιδη έκθεση της USADA περιλαμβάνονται κατηγορίες ότι ο αμερικανός θρύλος της ποδηλασίας ντοπάρονταν με EPO, τεστοστερόνη, αναβολικά και έκανε μεταγγίσεις αίματος από το 1998 μέχρι το 2011. Ο Αρμστρονγκ κινδυνεύει πλέον να απωλέσει τους τίτλους του, μεταξύ αυτών και τα τρόπαια του νικητή σε επτά ποδηλατικούς γύρους της Γαλλία ενώ άμεσες ήταν οι συνέπειες όσον αφορά την παρούσα αγωνιστική δράση του. Μετά την ανακοίνωση των κατηγοριών ακυρώθηκε η συμμετοχή του σε διεθνή αγώνα τριάθλου, άθλημα στο οποίο αγωνίζεται τελευταίως ο Αρμστρονγκ.
Σε δηλώσεις του, λίγο μετά την ανακοίνωση της USADA, ο Αρμστρονγκ επέμεινε ότι «ποτέ δεν έχω ντοπαριστεί, σε αντίθεση με πολλούς από τους κατηγόρους μου. Αγωνίστηκα επί 25 χρόνια σαν αθλητής αντοχής χωρίς βοηθήματα για την απόδοσή μου. Εχω περάσει πάνω από 500 ελέγχους ντόπινγκ και ποτέ δεν πιάστηκα ντοπέ. Κάθε δίκαιη εξέταση αυτών των ισχυρισμών με έχει δικαιώσει και θα συνεχίσει να με δικαιώνει».

Από την πλευρά της όμως η USADA διαβεβαιώνει ότι διαθέτει δείγματα αίματος του Αρμστρονγκ από το 2009 μέχρι το 2010 που «φανερώνουν ότι έχει γίνει παρέμβαση στο αίμα, μεταξύ των άλλων χρήση ΕΡΟ αλλά και μεταγγίσεις αίματος». Η USADA θεωρεί ότι ο Αρμστρονγκ και μέλη της ομάδας του, μεταξύ των οποίων και ο ιταλός γιατρός Μικέλε Φεράρι και ο πρώην διευθυντής του ομάδας του Γιόχαν Μπρινέελ, είναι μπλεγμένοι σε μια υπόθεση διακίνησης ουσιών αλλά και μεθόδων ντόπινγκ στο διάστημα 1998-2011.
Ο Αρμστρονγκ κατηγορείται όχι μόνο για χρήση απαγορευμένων ουσιών και μεθόδων αλλά και για διακίνηση τους σε άλλους ποδηλάτες.