Ακολουθώντας ακριβώς το ίδιο δρομολόγιο με το περυσινό καλοκαίρι η αποστολή της Εθνικής Μπάσκετ των ανδρών ξεκίνησε σήμερα (14/6) _ ανήμερα της 25ηςεπετείου της κατάκτησης του χρυσού μεταλλίου στο Ευρωμπάσκετ 1987 της Αθήνας _ το ταξίδι με προορισμό το Κάουνας της Λιθουανίας, όπου θα δώσει δύο φιλικούς αγώνες εν όψει του προολυμπιακού τουρνουά της Βενεζουέλας (Καράκας, 2-8 Ιουλίου).

Η αποστολή της Εθνικής θα διανυκτερεύσει σήμερα στη Βιέννη και αύριο Παρασκευή 15/6 θα μεταβεί στο Κάουνας, όπου θα αντιμετωπίσει διαδοχικά τη Ρωσία (Σάββατο 16/6) και την οικοδέσποινα Λιθουανία τουΣαρούνας Γιασικεβίτσιους(Κυριακή 17/6), ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι θα βρεθεί σε οικείο περιβάλλον, καθώς στην ίδια πόλη είχε πάρει την έκτη θέση στο Ευρωμπάσκετ 2011 και κατ’ επέκταση το εισιτήριο για το προολυμπιακό τουρνουά, μέσω του οποίου θα διεκδικήσει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου (29/7-12/8).

«Δεν έχουμε πολύ χρόνο στη διάθεσή μας και σε αυτά τα παιχνίδια, που θα δώσουμε στο Κάουνας, ουσιαστικά θα κάνουμε προπόνηση για να μπορέσουμε να βάλουμε κάποια νέα στοιχεία και να κρατήσουμε τον βασικό κορμό που είχαμε πέρυσι σε άμυνα και επίθεση», δήλωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, κ.Ηλίας Ζούροςγια να συμπληρώσει

«Υπάρχουν πολλά προβλήματα, όπως η απουσία κάποιων παικτών, που αγωνίζονται στο ιταλικό πρωτάθλημα(σσ.Φώτσης,Ζήσης,Μπουρούσης)ή το ότι αργήσαμε να ξεκινήσουμε την προετοιμασία επειδή οι τελικοί της ελληνικής Α1 τελείωσαν αργά. Δεν πρέπει όμως να μένουμε σε αυτά τα ζητήματα, αλλά να δουλέψουμε όσο μπορούμε, περισσότερο πνευματικά, ενώ και αθλητικά να έχουμε μία καλή συντήρηση για να είμαστε έτοιμοι στο προολυμπιακό τουρνουά».

Με την αποστολή ταξίδεψαν και οι πρωτοεμφανιζόμενοι στην Εθνική Ανδρών,Βασίλης ΚαββαδάςκαιΖήσης Σαρικόπουλος, οι οποίοι μετά τη σύντομη παρουσία τους στην προετοιμασία των Ανδρών, αναμένεται να ενσωματωθούν στη νεοσυσταθείσα Εθνική Β’.

«Προσπαθούμε να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό και να βοηθάμε όσο μπορούμε στην προετοιμασία της Εθνικής. Ο χρόνος είναι εναντίον μας, αλλά πιστεύω πως η ομάδα θα πάει πάρα πολύ καλά στη Βενεζουέλα», υπογράμμισεο Καββαδάς, ένα από τα ανερχόμενα αστέρια του ελληνικού μπάσκετ, ενώ ο συμπαίκτης του στον Πανιώνιο Σαρικόπουλος τόνισε:

«Πιστεύω πως η Εθνική θα πάει πάρα πολύ καλά. Υπάρχει πολύ καλό υλικό και βάθος στον πάγκο. Αυτές τις μέρες που θα είμαι εδώ, μέχρι να ενσωματωθώ στην Εθνική Β’, θέλω να βοηθήσω όσο περισσότερο μπορώ στις προπονήσεις και την προετοιμασία της ομάδας».