Η αδιαφορία των ενεργών και μη μετόχων της ΠΑΕ ΑΕΚ που συνέθεταν τη μετοχική ομάδα του 2004 σε συνδυασμό με τη δεδομένη οικονομική αδυναμία των νυν διοικούντων να ανταποκριθούν στις τεράστιες (και ολοένα αυξανόμενες) οικονομικές απαιτήσεις της εταιρείας φέρνουν τους ποιοτικότερους ποδοσφαιριστές της Ενωσης ολοένα και πιο κοντά στην έξοδο. Ιδού τι ισχύει για τις πιο τρανταχτές των περιπτώσεων που είτε οδεύουν προς πώληση είτε είναι έτοιμοι να καταθέσουν προσφυγή:

Φαμπιάν Βάργκας
: Ο Κολομβιανός έχει ήδη καταθέσει προσφυγή για να εξασφαλίσει τις 160.000 ευρώ που του οφείλονται και βρίσκεται σε συζητήσεις με τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό. Δεν λέει «όχι» στην προοπτική να παραμείνει στην ΑΕΚ αρκεί να πληρωθεί άμεσα τα δεδουλευμένα και μπροστά όλα τα χρήματα ενός νέου συμβολαίου. Πράγματα που είναι αδύνατον να συμβούν στη σημερινή Ενωση.

Λεονάρντο: Αρνήθηκε την πρόταση κινεζικής ομάδας που εδρεύει στη Σανγκάη αλλά δεν θα έλεγε «όχι» σε κάποιον ευρωπαϊκό σύλλογο που θα του εξασφάλιζε ετησίως ένα ποσό κοντά στις 500.000 ευρώ (από την ΑΕΚ έχει λαμβάνειν 340.000 ευρώ τον χρόνο). Η διοίκηση της Ενωσης ψάχνει ομάδα να τον πουλήσει για να πάρει οικονομική ανάσα.

Ρότζερ Γκερέιρο: Προσφυγή ετοιμάζεται να καταθέσει ο βραζιλιάνος (και πολιτογραφημένος πολωνός) μέσος αφενός για να εξασφαλίσει τις περίπου 300.000 ευρώ που του οφείλονται και αφετέρου για να διεκδικήσει μέρος από το συμβόλαιο (560.000 ευρώ) της ερχόμενης περιόδου. Ενα τεράστιο οικονομικό αγκάθι για την ΠΑΕ από το οποίο προσπαθεί να απεμπλακεί δίχως αποτέλεσμα εδώ και δύο χρόνια!

Γρηγόρης Μάκος: Με ένα ποσό κοντά στις 800-900.000 ευρώ η ΑΕΚ τον παραχωρεί ευχαρίστως καθώς ο διεθνής μέσος εισέρχεται στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του και από τον ερχόμενο Ιανουάριο θα είναι ουσιαστικά ελεύθερος να διαπραγματευτεί μόνος του τη μεταγραφή του. Ομάδες από την Ιταλία και την Ισπανία έχουν δείξει ενδιαφέρον, επί του παρόντος όμως μόνο φιλολογικό…

Βίκτωρ Κλωναρίδης: Ο ποδοσφαιριστής-αποκάλυψη για την Ένωση τη σεζόν που ολοκληρώθηκε (λέγεται ότι) πολιορκείται από αρκετές ομάδες του Βελγίου και της Γερμανίας. Η ΑΕΚ τον έχει κοστολογήσει στο 1,5 εκατ. ευρώ, ωστόσο και με τα 2/3 του ποσού αυτού θα τον παραχωρούσε ευχαρίστως κι ας πρόκειται για τον πιο ελπιδοφόρο παίκτη της ομάδας.

Κώστας Μανωλάς: Από τη στιγμή που στην ΑΕΚ έλαβαν επίσημη ενημέρωση από την ΠΑΕ Ολυμπιακός η οποία επικυρώνει τις συζητήσεις των δύο πλευρών, έχουν ξεχάσει ήδη τον 21χρονο στόπερ ο οποίος άλλωστε δεν απαντά στις διαδοχικές τηλεφωνικές κλήσεις των διοικούντων τη Ενωση για να ξεκαθαρίσει τη θέση του σύμφωνα με την υπόσχεση που τους είχε δώσει.

Παντελής Καφές – Νίκος Γεωργέας: Εξαιτίας του ευρωπαϊκού αποκλεισμού της και όσα προκύπτουν από αυτόν, η ΑΕΚ δεν μπορεί να προσφέρει συμβόλαια σε ποδοσφαιριστές άνω των 22 ετών. Ο Καφές βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις με τον ΠΑΟΚ και τον Ατρόμητο, ενώ ο Γεωργέας περιμένει να διαπιστώσει αν θα υπάρξει τροποποίηση στην απόφαση της ΕΠΟ για να δει αν θα συνεχίσει την καριέρα του στην Ενωση για επιπλέον μία σεζόν.

Νίκος Λυμπερόπουλος – Τραϊανός Δέλλας: Μόνο ένα μικρό θαύμα (π.χ. η έλευση του κ. Ντέμη Νικολαΐδη με σχέδιο και επενδυτές) θα μπορούσε να αλλάξει την απόφαση του πρώτου να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά παπούτσια του. Ο δεύτερος αποτελεί ήδη παρελθόν από την ενεργό δράση καθώς ακολουθεί τα πρώτα βήματα της προπονητικής καριέρας του παρακολουθώντας μαθήματα για να πάρει το σχετικό δίπλωμα από την ΟΥΕΦΑ.

Το γενικότερο κακό: Το ενδεχόμενο να καταθέσουν ομαδική προσφυγή προκειμένου να διεκδικήσουν την ελευθερία τους εξετάζουν αρκετοί ακόμα ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ που δεσμεύονται μαζί της με συμβόλαιο όπως οι Γιάννης Κοντοές, Νίκος Καράμπελας, Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, Παναγιώτης Λαγός, Γιάννης Αραμπατζής και Δημήτρης Σιαλμάς.