Η ιταλική αστυνομία ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι συνέλαβε μέλη οργάνωσης αναρχικών που πιστεύεται ότι ευθύνονται για μια σειρά επιθέσεων το τελευταίο διάστημα, ανάμεσα στις οποίες η αποστολή παγιδευμένων επιστολών στην ιταλική φοροεισπρακτική Equitalia, την Deutsche Bank αλλά και την ελληνική πρεσβεία στο Παρίσι τον Δεκέμβριο του 2011.

Ο επικεφαλής του τμήματος Ros της ιταλικής αστυνομίας, στρατηγός Τζιαμπάολο Γκάντσερ, έκανε επίσης στο SkyTG24 για «σύνδεση με τον ελληνικό αναρχικό χώρο».

Σε ανακοίνωσή της η αστυνομία της Περούτζια επισημαίνει ότι διεξήγαγε 40 έρευνες σε όλη την Ιταλία. Περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινώσει η αστυνομία σε συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι της Τετάρτης.

Σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, οι συλλήψεις έγινες έπειτα από έρευνες για τις οργανώσεις Fai («Άτυπη Ομοσπονδία Αναρχικών») και Fri («Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο»).

Οι ίδιες, ανεπιβεβαίωτες ακόμη, αναφορές μιλούν για δέκα εντάλματα προληπτικής κράτησης – εκ των οποίων δύο στο εξωτερικό σύμφωνα με την «Corriere della Sera».