• Αναζήτηση

Πλήθος κόσμου στην όπερα «Τροβατόρε»

Η εντυπωσιακή προσέλευση κόσμου στην όπερα «Τροβατόρε» συνεχίζεται. Μετά την κοσμοπλημμύρα της πρεμιέρας την Κυριακή 10 Ιουνίου και η δεύτερη παράσταση της όπερας του Βέρντι που δόθηκε από την Εθνική Λυρική Σκηνή στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών την Τρίτη 12 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε σε ένα γεμάτο θέατρο.

Ηταν μια επίσης λαμπρή βραδιά η χθεσινή. Η παρουσίαση μιας από τις δημοφιλέστερες όπερες του Βέρντι, το αρχετυπικό μελόδραμα του ρομαντισμού που έχει να παρουσιαστεί στο Ηρώδειο τριάντα χρόνια από το καλοκαίρι του 1982, χειροκροτήθηκε και με τη δεύτερη διανομή.

Το κοινό επιφύλαξε θερμή υποδοχή στους συντελεστές της όπερας που παρουσιάζεται σε μουσική διεύθυνση Λουκά Καρυτινού, σκηνοθεσία – σκηνικά – κοστούμια και φωτισμούς Στέφανο Πόντα.

Η τέως Πρόεδρος της Βουλής, Αννα Ψαρούδα Μπενάκη με το σύζυγό της, ιστορικό, Λίνο Μπενάκη, αλλά και άνθρωποι από τον χώρο των επιχειρήσεων όπως ο Βασίλης Θεοχαράκης συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, Μαρίνα, ή ο πρώην πρόεδρος του δ.σ. της ΕΛΣ, Οδυσσέας Κυριακόπουλος ήταν εκεί.

Το παρών έδωσαν επίσης εκπρόσωποι του πανεπιστημιακού χώρου, όπως ο τέως πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, Γιώργος Γραμματικάκης, της λογοτεχνίας, όπως ο συγγραφέας, Βασίλης Βασιλικός με τη σύζυγό του, σοπράνο, Βάσω Παπαντωνίου, της λυρικής τέχνης όπως η σοπράνο, ΄Ελενα Κελεσίδου, η μέτζο σοπράνο Ειρήνη Καράγιαννη κ.α.

Στο ρόλο του Κόμη Ντι Λούνα ήταν ο Δημήτρης Πλατανιάς, στο ρόλο της Λεονόρα η Τσέλια Κοστέα, της Ατσουτσένα η Τιτσίνα Βων, του Μανρίκο ο Ρούντι Παρκ. Η διεύθυνση χορωδίας ήταν των Αγαθάγγελου Γεωργακάτου – ΄Αντον Τρέμμελ, ενώ συμμετείχε η ορχήστρα και η χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Η παράσταση θα δοθεί επίσης στις 13 και τις 14 Ιουνίου (ώρα 9 μ. μ.) στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού.

Προπώληση εισιτηρίων

Τηλ: 210-3662100, 210-3612461 και 210-3643725

www.greekfestival.gr

Αφιερώματα
Σίβυλλα
Helios Kiosk