H Lady Gaga κατά την διάρκεια της συναυλίας της στη Νέα Ζηλανδία στο πλαίσιο της περιοδείας της «Born This Way Ball» απάντησε σε εκείνους που επιχειρούν να μειώσουν την ίδια και τη δουλειά της.

Παρ’ ότι δεν κατονόμασε την Μαντόνα όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι δεν εννοούσε κανέναν άλλο παρά μόνο την 53χρονη σταρ.

«Δεν μου αρέσει όταν συμβαίνει», ανέφερε η Lady Gaga. «Με κάνει να αισθάνομαι ότι δεν είμαι καλός άνθρωπος… Δεν μου αρέσει να προκαλώ κόντρες, να φέρομαι σκοτεινά και ύπουλα για να επισκιάσω άλλους… Αυτό που έχει σημασία για μένα είναι να συνεχίσω να γράφω μουσική. Αυτή μόνο με ενδιαφέρει… »

Ενώ πρόσθεσε ότι η μουσική είναι πολύ διαφορετική από αυτό που ήταν 25 χρόνια πριν. «Αυτό άλλωστε είναι που κάνει το “Born this way” τόσο μοναδικό για μένα…»

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι όλα ξεκίνησαν όταν κάποιοι μουσικο-κριτικοί ισχυρίστηκαν ότι το hit της Gaga «Born this way» θυμίζει αρκετά το «Express your self» της Μαντόνα, ενώ η κατάσταση οξύνθηκε όταν η τελευταία διασκεύασε το «Born This Way» μαζί με το «Express Yourself», με σκοπό να αναδείξει κάποια ομοιότητα μεταξύ τους στο πλαίσιο της νέας περιοδείας της MDNA.

Να σημειώσουμε επίσης πως σε παλιότερη συνέντευξή της ερωτηθείσα από την παρουσιάστρια του ABC, Σίνθια Μακφάντεν αν πιστεύει πως η Lady Gaga την αντιγράφει, η βασίλισσα της ποπ δήλωσε:«Είναι μία πολύ ταλαντούχα καλλιτέχνιδα. Ωστόσο, αναφέρεται συχνά σε μένα μέσα από τη δουλειά της… Κάποιες φορές αυτό είναι διασκεδαστικό και κολακευτικό».

Και πρόσθεσε σχετικά:«Κάποιες φορές πάλι τα τραγούδια της φαίνεται να είναι σαν να έρχονται από το παρελθόν, από 20 χρόνια πριν… Σαν να τα έχει μεταμορφώσει και ξανακυκλοφορήσει… Και αυτό είναι εμφανές. Δεν μπορώ να ενοχληθώ από κάτι τέτοιο γιατί προφανώς την έχω εμπνεύσει και την έχω επηρεάσει».