Κερδίζοντας τα οκτώ από τα έντεκα βραβεία για τα οποία ήταν υποψήφια, η εκδοχή μιούζικαλ της βραβευμένης με ΄Οσκαρ ταινίας «Once» του Μπρόντγουεϊ ήταν αναμφισβήτητα η μεγάλη νικήτρια στην 66η Τελετή απονομής των Βραβείων Tony, η οποία πραγματοποιήθηκε εχθές βράδυ -Κυριακή 10 Ιουνίου- στη Νέα Υόρκη με οικοδεσπότη τον ηθοποιό Νιλ Πάτρικ Χάρις.

Ανάμεσα στα βραβεία που απέσπασε το «Once» ήταν και αυτό του «Καλύτερου ηθοποιού σε μιούζικαλ» για τον Στιβ Καζί, αλλά και «Καλύτερης σκηνοθεσίας» για τον Τζον Τίφανι, ο οποίος κέρδισε το πρώτο του Tony Award.

Μεγάλος νικητής ήταν και το θεατρικό έργοπου αφορά στα παιδικά χρόνια του Πίτερ Παν «Peter and the Starcatcher» το οποίο απέσπασε πέντε βραβεία -ήταν υποψήφιο σε εννιά κατηγορίες-, ενώ το «The Gershwins’ Porgy and Bess», αναδείχθηκε σε «Καλύτερο ριμέικ μιούζικαλ» και χάρισε στην Όντρα ΜακΝτόναλντ το βραβείο «Καλύτερης ηθοποιού σε μιούζικαλ».

Ο Βρετανός Τζέιμς Κόρντεν βραβεύτηκε με το Τόνι «Καλύτερου ηθοποιού» για τον ρόλο του στη θεατρική παράσταση «One Man, Two Guvnors» ενώ η Νίνα Αρίαντα απέσπασε το αντίστοιχο γυναικείο βραβείο για τον ρόλο της στο «Venus In Fur».

Το «Clybourne Park», μια σάτιρα για τις φυλετικές σχέσεις κέρδισε το βραβείο «Καλύτερου θεατρικού έργου» ενώ στον γοητευτικό Χιου Τζάκμαν απονεμήθηκε το τιμητικό βραβείο Τόνι για την συνεισφορά του στο Μπρόντγουεϊ.

Να σημειώσουμε ότι μεταξύ αυτών που ανέβηκαν στη σκηνή για να παρουσιάσουν βραβεία ήταν και οι ηθοποιοί Πολ Ρουντ, Κρίστοφερ Πλάμερ, Άντζελα Λάντσμπερι, Τζέσικα Τσαστέιν κ.α, ενώ πολλοί ήταν οι σταρ που μάγεψαν το κοινό με τις ερμηνείες τους επί σκηνής, ανάμεσά τους οι Μάθιου Μπρόντερικ, Νιλ Πάτρικ Χάρις, Τζέσε Τάιλερ Φέργκιουσον κ.α

Πατήστε εδώ για να δείτε αναλυτικά τους νικητές των 66ων Tony Awards