Πλήθος κόσμου από διαφορετικούς χώρους (καλλιτεχνικό, επιχειρηματικό, τηλεοπτικό αλλά των media) βρέθηκε στο Badminton για να παρακολουθήσει την πρεμιέρα των παραστάσεων του Μπαλέτου του Μωρίς Μπεζάρ, ενός από τους ιδρυτές του σύγχρονου χορού παγκοσμίως.

Οι θεατές χειροκρότησαν θερμά την παράσταση αποδεικνύοντας πως στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε τέτοιες εκδηλώσεις αποτελούν τονωτικές «ενέσεις».

Τρία από τα σημαντικότερα έργα του ρεπερτορίου του Μπαλέτου του μεγάλου καλλιτέχνη δοκίμασαν να επανασυστήσουν στο κοινό της Αθήνας το όραμα του δεινού αυτού ονειροπόλου του σύγχρονου χορού.

Ο λόγος για τις τρεις χορογραφίες: «Dionysos (suite) σε μουσική Ρίχαρντ Βάγκνερ, Μάνου Χατζιδάκι και κοστούμια Τζιάνι Βερσάτζε, «Syncope» μία δημιουργία του διαδόχου του Μπεζάρ, Ζιλ Ρομάν, και το πασίγνωστο «Bolero», την πλέον εμβληματική χορογραφία του Μωρίς Μπεζάρ, σε μουσική του Μωρίς Ραβέλ.

Κατά τη διάρκεια των παραστάσεων (6 – 10 Ιουνίου) στο φουαγέ του θεάτρου φιλοξενείται έκθεση με κοστούμια σχεδιασμένα ειδικά για τις παραστάσεις του μπαλέτου Μπεζάρ από μεγάλους σχεδιαστές όπως ο Τζιάνι Βερσάτζε, ο Τζόρτζιο Αρμάνι και άλλοι.

Φωτογραφίες: Χάρης Ακριβιάδης