Η ανανέωση στο ρόστερ του Παναθηναϊκού θα αρχίσει από το κέντρο της άμυνας. Σύμφωνα με πληροφορίες, το «λίφτινγκ» στην αμυντική γραμμή αποτελεί προτεραιότητα για τον προπονητή των Πρασίνων κ. Ζεσουάλδο Φερέιρα, ο οποίος μολονότι ακόμη δεν έχει υπογράψει την ανανέωση του συμβολαίου του με το Τριφύλλι, ήδη καταστρώνει τα πλάνα του για την ομάδα της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Βάσει όσων έχει εισηγηθεί ο πορτογάλος προπονητής προς τη διοίκηση της ΠΑΕ βρίσκονται εκτός πλάνων και δεν υπολογίζονται ο αμυντικός από το Μάλι Σεντρίκ Καντέ και ο σουηδός στόπερ Ματίας Μπιάρσμιρ. Αμφότεροι, αφενός κοστίζουν πολλά περισσότερα απ’ όσα προσέφεραν κατά την παρουσία τους στον ΠΑΟ (ο πρώτος στοίχιζε ετησίως στην ΠΑΕ 950.000 ευρώ και ο δεύτερος 650.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένης της εφορίας), αφετέρου δεν καλύπτουν ποδοσφαιρικά τον κόουτς Φερέιρα, ο οποίος, ούτως ή άλλως, κατά τη διάρκεια της τρέχουσας σεζόν δεν τους εμπιστεύτηκε αρκετά.

Ηδη ο Καντέ αποτελεί παρελθόν, καθώς το συμβόλαιό του έληξε και δεν πρόκειται να ανανεωθεί, ενώ με τον Μπιάρσμιρ, που έχει καταθέσει προσφυγή εις βάρος των Πρασίνων για οφειλόμενα, καταβάλλονται προσπάθειες για συμβιβαστική λύση προκειμένου να διακοπεί η μεταξύ τους συνεργασία που ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2013.

Αντιθέτως, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι από τους έτερους αμυντικούς που στελέχωσαν το ρόστερ της περασμένης σεζόν, ο κόουτς Φερέιρα έχει εισηγηθεί την παραμονή του γάλλου Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ και του Βάσκου Γιόσου Σαριέγκι. Το πρόβλημα ωστόσο έγκειται στο γεγονός ότι αμφότεροι βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με τη διοίκηση της ΠΑΕ, που εφαρμόζει πλάνο «σκληρής λιτότητας» στην Παιανία.

Οι διοικούντες το Τριφύλλι προσπαθούν να τροποποιήσουν το υπάρχον συμβόλαιο του Μπουμσόνγκ το οποίο λήγει το καλοκαίρι του 2013 κάνοντας «ψαλίδι» 40-50% (από τα 2 εκατ. ευρώ που στοιχίζει ετησίως στοχεύουν να ρίξουν το κόστος στο 1 εκατ. ευρώ προτείνοντας επέκταση συνεργασίας για έναν επιπλέον χρόνο), ενώ διαπραγματεύσεις γίνονται και για την υπογραφή νέου συμβολαίου με τον Σαριέγκι, με απολαβές χαμηλότερες των 500.000 ευρώ που έλαβε την περασμένη σεζόν.

Παράλληλα, πιο ενεργό ρόλο στην πρώτη ομάδα αναμένεται να πάρει και ο 19χρονος στόπερ της ομάδας Νέων Κώστας Τριανταφυλλόπουλος, ο οποίος μολονότι το περασμένο καλοκαίρι είχε λάβει μέρος στην προετοιμασία του Τριφυλλιού, εν συνεχεία δεν είχε την ευκαιρία να αγωνιστεί σε επίσημο παιχνίδι των «μεγάλων».

Ως προς τους μεταγραφικούς στόχους των Πρασίνων, ψηλά στη σχετική λίστα του κόουτς Φερέιρα βρίσκεται ο 22χρονος πορτογάλος στόπερ της Πόρτο Αντρέ Πίντο, για τον οποίο ο Παναθηναϊκός είχε ασχοληθεί και κατά την περασμένη σεζόν…