Φωτογραφίες που παρουσιάζουν έναν κόσμο που δεν είναι ούτε σπίτι, ούτε πατρίδα. Με ξενοδοχεία, αεροπλάνα, λεωφορεία, γήπεδα, τουριστικές περιοχές και γενικά μέρη στα οποία κάποιοι παρ’ όλη την πολυκοσμία αισθάνονται μοναξιά.

Φωτογραφίες του Ερνέστο Βαλβέρδε περιλαμβάνει η έκθεση «Medio Tempo» από διαφορετικούς τόπους και χρόνους, μεταξύ των οποίων και εικόνες από τη ζωή του στην Ελλάδα.

Η έκθεση σε επιμέλεια Νάντιας Αργυροπούλου εγκαινιάστηκε εχθές Τετάρτη 6 Ιουνίου στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε φωτογραφίζει συνεχώς από τα χρόνια της εφηβείας του. Για την ακρίβεια ξεκινά την ποδοσφαιρική του καριέρα, ενώ αργότερα παίρνει την θέση του προπονητή, κρατώντας πάντα μια φωτογραφική μηχανή.

Σπουδάζει στο IEFC (Institut d’Estudis Fotografics de Catalunya) στην Βαρκελώνη, ενώ παίζει στην Espanyol και την Barcelona στην δεκαετία του ’80 και δημοσιεύει πορτφόλιο με φωτογραφίες συμπαικτών του στην κυριακάτικη El Pais και την El Periodico de Catalunya.

Πρόσφατα, μετά από παραγγελία της El Pais και με αφορμή το Παγκόσμιο Κύπελλο 2010, δημοσίευσε σειρά φωτογραφιών με θέμα το ποδόσφαιρο στο δρόμο, ενώ αυτές τις μέρες εκδίδεται το βιβλίο του «Medio Tiempo» στην Ισπανία.

Μέχρι σήμερα δεν έχει επιχειρήσει ποτέ να εκθέσει τις φωτογραφίες του στο κοινό κι αποφασίζει να το κάνει πραγματικότητα στην Ελλάδα, αποχαιρετώντας με αυτό τον ιδιαίτερο τρόπο τη χώρα όπου έζησε μοναδικές επαγγελματικές στιγμές.

Μέρος των έσοδων από την πώληση των έργων του θα διατεθεί για τη στήριξη και την ενίσχυση ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Φωτογραφίες: Studio Panoulis