Περισσότερα από 25 συμβόλαια θα βρει ο πορτογάλος τεχνικός κ. Λεονάρντο Ζαρντίμ την ημέρα που θα καθίσει και επίσημα στον πάγκο του Ολυμπιακού. Ως εκ τούτου προτού αποφασίσει ποιους νέους παίκτες θα αποκτήσει, πρέπει να ξεκαθαρίσει ποιοι δεν του χρειάζονται από το υπάρχον ρόστερ της ομάδας.
Αναλυτικά στο τωρινό ρόστερ του Ολυμπιακού υπάρχουν:

5 τερματοφύλακες
Για τη θέση του γκολκίπερ η πειραϊκή ΠΑΕ έχει τον Ούγγρο Μπάλας Μέγιερι του οποίου ανανεώθηκε πρόσφατα το συμβόλαιο, τον Βορειοϊρλανδό Ρόι Κάρολ, τον Σήφη Δασκαλάκη τον οποίο δεν υπολόγιζε πέρυσι ο κ. Ερνέστο Βαλβέρδε και τους νεαρούς Ιβάν Μπάμποβιτς και Νίκο Παπαδόπουλο. Στο Νο 1 ο Ολυμπιακός θεωρείται πλήρης και οι όποιες αλλαγές θα αφορούν τον δανεισμό ενός εκ των δύο νεαρών τερματοφυλάκων.

5 κεντρικοί αμυντικοί
Προτού ο Σουηδός Ούλοφ Μέλμπεργκ αποφασίσει αν θα παραμείνει ή θα φύγει από την Ελλάδα, ο Ολυμπιακός απέκτησε τον 24χρονο Δημήτρη Σιόβα από τον Πανιώνιο και τον επίσης 24χρονο Κλοντ Ντιελνά ο οποίος έμεινε ελεύθερος από την γαλλική Ιστρ. Στο δυναμικό του έχει επίσης τους Αβραάμ Παπαδόπουλο, Τάσο Παπάζογλου, Γιάννη Ποτουρίδη ενώ γράφεται και ακούγεται ότι σκοπεύει να αποκτήσει και τον Κώστα Μανωλά ο οποίος μένει ελεύθερος από την ΑΕΚ στην περίπτωση που ο Μέλμπεργκ απαντήσει αρνητικά.

3 πλάγιοι αμυντικοί
Ο Βασίλης Τοροσίδης και ο Χοσέ Χολέμπας είναι οι εναπομείναντες πλάγιοι αμυντικοί μετά την αποχώρηση του Ισπανού Ιβάν Μαρκάνο ο οποίος ήταν πέρυσι πρώτος σε συμμετοχές παίκτης των Ερυθρολεύκων. Σε αυτούς μάλλον θα προστεθεί ο Γιάννης Ζαραδούκας που στο δεύτερο μισό του περασμένου πρωταθλήματος αγωνίστηκε δανεικός στον ΠΑΣ Γιάννινα. Στα πλάγια της άμυνας ο κ. Ζαρντίμ ενδεχομένως δεν θα ζητήσει προσθήκες καθώς τη θέση μπορούν να καλύψουν ο Φρανσουά Μοντέστο που ανανέωσε το συμβόλαιό του για ένα χρόνο και ο Γιάννης Μανιάτης. Στην περίπτωση που παραχωρηθεί ο Τοροσίδης σε ομάδα του εξωτερικού, η θέση του δεξιού μπακ δύσκολα θα καλυφθεί εκ των έσω.

3 ανασταλτικοί χαφ
Τα δικαιώματα του Καμερουνέζου Ζαν Μακούν από την Αστον Βίλα δεν αναμένεται να αποκτηθούν. Αντίθετα ο Ισπανός Πάμπλο Ορμπάιθ είναι πολύ κοντά στο να επιστρέψει στον Πειραιά από τη στιγμή που δεν τον υπολογίζει η Αθλέτικ Μπιλμπάο. Σίγουροι για την νέα αγωνιστική περίοδο είναι ο Γιάννης Μανιάτης, ο Κορσικανός Φρανσουά Μοντέστο και ο Σέρβος Λιούμπομιρ Φέισα. Ο Ολυμπιακός αναμένεται να κινηθεί για την απόκτηση ανασταλτικού μέσου από τη διεθνή αγορά. Ο 26χρονος Πορτογάλος διεθνής Πάουλο Μασάδο της Τουλούζ είναι μεταξύ των υποψηφίων να ντυθεί στα ερυθρόλευκα.

4 επιθετικοί μέσοι
Ο 36χρονος Αργεντινός Αριέλ Ιμπαγάσα ανανέωσε το συμβόλαιό του για έναν χρόνο, αλλά η ηλικία του δεν του επιτρέπει να παίζει 2 παιχνίδια την εβδομάδα. Το πιθανότερο είναι ότι οι εμφανίσεις του θα περιοριστούν στο ελληνικό πρωτάθλημα και σε αγώνες εντός έδρας. Ο Ισπανός Νταβίντ Φουστέρ παραμένει λίρα εκατό. Το καρέ συμπληρώνουν ο Βραζιλιάνος Σουμπίνιο και ο Αντρέας Τάτος που επέστρεψαν από τον Λεβαδειακό και τον Ατρόμητο, αντίστοιχα. Στη θέση αυτή μπορεί να βοηθήσει και ο Γιάννης Φετφατζίδης αν του την εμπιστευθεί ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού.

3 πλάγιοι μέσοι
Ο Παναγιώτης Βλαχοδήμος αποκτήθηκε πρόσφατα από την Ξάνθη για να καλύψει τη θέση δεξιά στη μεσαία γραμμή. Είναι νέος και άπειρος και πρέπει να δουλέψει για να βρει θέση στην ενδεκάδα. Ο Αλγερινός Τζαμέλ Αμπντούν με τον Γιάννη Φετφατζίδη έχουν τα προτερήματα και τις αδυναμίες τους, ενώ το συμβόλαιο του Τούρκου Κόλιν Καζίμ Ρίτσαρντς δεν αναμένεται να ανανεωθεί. Οι Ερυθρόλευκοι πιθανότατα θα κινηθούν για την απόκτηση παίκτη ο οποίος θα μπορεί να αγωνισθεί και στις δύο πλευρές της μεσαίας γραμμής.

3 επιθετικοί
Οι Κέβιν Μιραλάς, Ραφίκ Τζιμπούρ και Κώστας Μήτρογλου αποτελούν επί του παρόντος την επιθετική τριπλέτα των Ερυθρολεύκων. Πάντως ο Βέλγος Μιραλάς ψάχνεται αναζητώντας ομάδα από κορυφαίο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που θα καλύπτει τις απαιτήσεις του, ενώ για την απόκτηση του Αλγερινού Τζιμπούρ έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον η γαλλική Μαρσέιγ. Από το αν θα παραμείνουν ή όχι οι δύο επιθετικοί θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό αν η πειραϊκή ΠΑΕ θα ανανεώσει το συμβόλαιο του Βραζιλιάνου Λουίς Ντιόγο και του Σέρβου Μάρκο Πάντελιτς.