Η αμερικανική εταιρία Cornig ανέπτυξε ένα νέο επαναστατικό τύπο γυαλιού. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά λεπτό αλλά και ιδιαίτερα εύκαμπτο γυαλί που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οθόνες κινητών τηλεφώνων και άλλων φορητών συσκευών. Το Willow Glass, όπως ονομάζεται το νέο προϊόν, θα διευκολύνει επίσης την κατασκευή συσκευών με μεγάλες αλλά πολύ λεπτές οθόνες.

Η γυάλινη σύντηξη

Το υλικό που χρησιμοποιήθηκε για την ανάπτυξη του Willow Glass είναι προϊόν μιας μεθόδου δημιoυργίας γυαλιού που ανέπτυξε η Cornig η οποία φέρει το χαρακτηριστικό όνομα Fusion (σύντηξη). Τα υλικά λιώνουν σε θερμοκρασία 500 βαθμών Κελσίου και στην συνέχεια παράγεται ένα συνεχές φύλλο το οποίο μπορεί να γίνει κύλινδρος με τρόπο ανάλογο με εκείνο του χαρτιού των εκτυπωτικών μονάδων. Αυτή η μέθοδος επιτρέπει την δημιουργία εξαιρετικά λεπτού γυαλιού.

Το πρωτότυπο που παρουσίασε η εταιρία ήταν ένα γυαλί λεπτό σαν ένα φύλλο χαρτιού και τα στελέχη της αναφέρουν ότι μπορεί να γίνει ακόμη πιο λεπτό. Το γυαλί των συμβατικών οθονών έχει πάχος από 0.2-0.5 χιλιοστά. Η Cornig υποστηρίζει ότι θα μπορεί να δημιουργήσει γυαλί πάχους 0.05 χιλιοστά.