Περπατώντας στη Μενάνδρου, σχεδόν στο ύψος της Σοφοκλέους, σταμάτησα σε μια βιτρίνα με περίεργα, σχεδόν φωσφορίζοντα… γλυκά. Ο ευγενέστατος υπάλληλος βγήκε αμέσως έξω καθώς με είδε να κοιτάζω με φανερή περιέργεια και πρότεινε να μου δώσει να δοκιμάσω. Μπήκα στο εσωτερικό του μαγαζιού με πολλές επιφυλάξεις και άρχισα τις ερωτήσεις, δείχνοντας ταυτόχρονα τις βιτρίνες.

«Μοιάζουν με τον δικό σας χαλουά (χαλβά), αλλά με βούτυρο» μου εξήγησε και άρχισε να μου δίνει μπουκίτσες. Σιμιγδαλένια γλυκάκια λοιπόν.

Πράγματι, μία εκδοχή σαπουνέ χαλβά (Φαρσάλων) με αρώματα βουτύρου και έντονο κοραλλί χρώμα που στην καρδιά του έκρυβε και κομματάκια ινδικής καρύδας μου άρεσε πολύ. Τα άλλα, με φιστίκι κελυφωτό και κακάο ήταν επίσης ενδιαφέροντα.

Οσο για το φλούο δημιούργημα, είναι κάτι σαν καραμέλα-ζαχαρωτό με εξαιρετικά ενδιαφέρουσα φόρμα.

Στο μικρό μαγαζάκι, πεντακάθαρο και αστραφτερό, πήγα άλλη μια φορά και ψώνισα μικρά γλυκά για ένα κάλεσμα. Τους άρεσαν εκεί που τα πήγαμε. Η τιμή τους; Όλα τα είδη δεν ξεπερνούν τα 6 ευρώ το κιλό.

Ζαχαροπλαστείο, Μενάνδρου 14, Αθήνα, αλλά και στη Σοφοκλέους 56 (το κεντρικό), Αθήνα.

Διαβάστε ακόμη:
Περίπατος στην Αθήνα: Και πολίτικο και αρμένικο τσουρέκι, στη Γαμβέτα
Περίπατος στην Αθήνα: Στον Ορφέα της Στοάς Αρσακείου
Περίπατος στην Αθήνα: Στον Σγούρδα για κουζινικά
Περίπατος στην Αθήνα: Έναν σκέτο μερακλίδικο στον Τερκενλή