Ο κ. Λεονάρντο Ζαρντίμ θα είναι όπως όλα δείχνουν ο διάδοχος του κ. Ερνέστο Βαλβέρδε στον πάγκο του Ολυμπιακού. Ο 38χρονος προπονητής συναντήθηκε το πρωί της Τρίτης για δεύτερη φορά με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, στη συνέχεια επισκέφθηκε συνοδευόμενος από τον κ. Ντάρκο Κοβάσεβιτς τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ρέντη και όλα δείχνουν ότι απομένουν τα τυπικά για να ανακοινωθεί επίσημα η συνεργασία των δύο πλευρών. «Είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία, αλλά ακόμη δεν υπάρχει κάτι οριστικό» έλεγαν στελέχη της ΠΑΕ Ολυμπιακός.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Ζαρντίμ θα υπογράψει συμβόλαιο για 1+1 χρόνο όπως επιθυμούσε η πειραϊκή ΠΑΕ με τις ετήσιες αποδοχές του ίδιου και των συνεργατών του να ανέρχονται περίπου στα 2 εκατ. ευρώ. Ο κ. Ζαρντίμ το βράδυ της Τρίτης θα επιστρέψει στην Πορτογαλία και η ανακοίνωση της συνεργασίας αναμένεται αν επισημοποιηθεί το αργότερο μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης.
Ο κ. Ζαρντίμ γεννήθηκε στη Βενεζουέλα πριν από 38 χρόνια και σε ηλικία 3 ετών εγκαταστάθηκε με τους γονείς στην Μαδέιρα της Πορτογαλίας. Ποδόσφαιρο δεν έπαιξε σε επαγγελματικό επίπεδο. Σπούδασε στη Γυμναστική Ακαδημία και όνειρό του ήταν να γίνει προπονητής. Ξεκίνησε την προπονητική στην ερασιτεχνική ομάδα Καμάτσα σε ηλικία 27 ετών, στα 34 του μετακόμισε στην Τσάβες, στα 36 του εργάστηκε στην Μπέιρα Μαρ και τον χειμώνα του 2010 ανέλαβε την Μπράγκα την οποία οδήγησε φέτος στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος Πορτογαλίας πίσω από την Πόρτο και την Μπενφίκα, με 19 νίκες, 5 ισοπαλίες, 6 ήττες και τέρματα 59-29.