Ζημιές 236 εκατ. ευρώ για την Eurobank στο α΄ τρίμηνο του 2012

Ζημιές 236 εκατ. ευρώ εμφάνισε στο α΄ τρίμηνο του 2012 ο όμιλος της Eurobank EFG, αποτέλεσμα που αποδίδεται κατά κύριο λόγο στις πρόσθετες αποτιμητικές ζημιές τίτλων του ελληνικού δημοσίου ύψους 159 εκατ. ευρώ.

Ζημιές 236 εκατ. ευρώ εμφάνισε στο α΄ τρίμηνο του 2012 ο όμιλος της Eurobank EFG, αποτέλεσμα που αποδίδεται κατά κύριο λόγο στις πρόσθετες αποτιμητικές ζημιές τίτλων του ελληνικού δημοσίου ύψους 159 εκατ. ευρώ.

Την ίδια περίοδο οι λειτουργικές ζημιές διαμορφώθηκαν στα 77 εκατ. ευρώ, απόρροια κυρίως της βαθιάς ύφεσης της ελληνικής οικονομίας.

Η τράπεζα ανακεφαλαιοποιήθηκε με 4 δισ. ευρώ από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας με το Δείκτη Συνολικής Κεφαλαιακής Επάρκειας να διαμορφώνεται στο 9,0% και να επιτυγχάνεται αντίστοιχη βελτίωση της ρευστότητας.

Σε γραπτή του δήλωση ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Νίκος Νανόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων ότι «όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα και του Α΄ τριμήνου 2012, ο Όμιλός μας, χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες του προσωπικού μας και τους σταθερούς δεσμούς με τους πελάτες μας, διατηρεί την ικανότητά του να παράγει έσοδα, να ελέγχει τη ρευστότητά του και να διευρύνει τη μείωση του λειτουργικού του κόστους».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «με κατανόηση για ανάγκες που δημιουργούνται στις σημερινές περιστάσεις, προχωρούμε σε ρυθμίσεις δανείων, ενισχύουμε, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, τις δυναμικές και ιδιαίτερα τις εξωστρεφείς ελληνικές επιχειρήσεις και στηρίζουμε με ευέλικτες πρακτικές τους πελάτες μας, τιμώντας τη σχέση εμπιστοσύνης που έχουμε οικοδομήσει μαζί τους».

Η εξέλιξη βασικών μεγεθών

Τα βασικά μεγέθη του ομίλου στο α΄ τρίμηνο διαμορφώθηκαν ως εξής:

§ Καθαρά Έσοδα προ Προβλέψεων €275εκ., αυξημένα κατά 9% έναντι του Δ΄ τριμήνου 2011, κυρίως λόγω χρηματοοικονομικών κερδών

§ Αρνητικό Λειτουργικό Αποτέλεσμα κατά €77εκ., . Συνολικές Ζημιές €236εκ.

§ Περαιτέρω Μείωση Λειτουργικών Δαπανών κατά 5% σε ετήσια βάση και σχεδόν 20% από την αρχή της κρίσης

§ Αύξηση των νέων δανείων σε καθυστέρηση άνω των 90 ημερών κατά 15% σε σχέση με το Δ΄ τρίμηνο του 2011και ενίσχυση των προβλέψεων για επισφαλείς απαιτήσεις σε €365εκ , λόγω χειροτέρευσης των συνθηκών κυρίως στην Ελλάδα

§ Συγκρατημένη Μείωση των Καταθέσεων συνολικά κατά €868εκ. το Α΄ τρίμηνο του 2012

§ Οριακή Κερδοφορία των Διεθνών Δραστηριοτήτων λόγω της αύξησης του κόστους χρήματος.

Διαβάστε το πλήρες δελτίο της Eurobank με τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου 2012

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
Σίβυλλα
Helios Kiosk