Ζημιές 107,8 εκατ. ευρώ για την Alpha Bank στο α΄ τρίμηνο

Καθαρές ζημιές ύψους 107,8 εκατ. ευρώ εμφάνισε η Alpha Bank στο α΄ τρίμηνο του 2012, μετά από προβλέψεις για την κάλυψη πιστωτικού κινδύνου 320,7 εκατ. ευρώ.

Καθαρές ζημιές ύψους 107,8 εκατ. ευρώ εμφάνισε η Alpha Bank στο α΄ τρίμηνο του 2012, μετά από προβλέψεις για την κάλυψη πιστωτικού κινδύνου 320,7 εκατ. ευρώ.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η σημαντική επιδείνωση των λειτουργικών συνθηκών επηρέασε αρνητικά τη χρηματοοικονομική επίδοση της τράπεζας.

«Μετά τις απομειώσεις λόγω της συμμετοχής μας στο PSI+, έγινε το πρώτο γενναίο βήμα για την ανακεφαλαιοποίηση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος μέσω του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας» τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της τράπεζας Γιάννης Κωστόπουλος.

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Δημήτρης Μαντζούνης υπογράμμισε ότι «στο παρόν δυσμενές οικονομικό περιβάλλον, η Alpha Bank συνέχισε να επικεντρώνεται στις προτεραιότητές της, την αποκατάσταση της κεφαλαιακής της βάσεως μετά τη συμμετοχή μας στο PSI+, τη συνετή διαχείριση του κόστους, καθώς και τη διατήρηση της ρευστότητας».

Τα βασικά μεγέθη της τράπεζας στο α΄ τρίμηνο διαμορφώθηκαν ως εξής:

– Δείκτης Κεφαλαιακής Επάρκειας στο 9,6% και Δείκτης Κύριων Βασικών Ιδίων Κεφαλαίων (Core Tier I) στο 7,2%, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα κεφάλαια από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ύψους 1,9 δισ. ευρώ

– Μείωση του Ενεργητικού κατά 10%, σε ετήσια βάση, σε 57,6 δισ. ευρώ, ως αποτέλεσμα κυρίως του PSI+, καθώς και της μειώσεως του δανειακού μας χαρτοφυλακίου κατά 1,9 δισ. ευρώ.

– Αύξηση της χρηματοδοτήσεως από Κεντρικές Τράπεζες κατά 0,5 δισ. ευρώ το α΄ τρίμηνο, σε 22,4 δισ. ευρώ, μετά από μείωση των καταθέσεων στην Ελλάδα κατά 1,6 δισ. ευρώ.

– Το χαρτοφυλάκιο των Ομολόγων Ελληνικού Δημοσίου, λαμβάνοντας υπ’ όψιν την εκκαθάριση των Oμολόγων συνολικά που ανταλλάχθησαν στο πλαίσιο του PSI+, ανέρχεται σε 0,8 δισ., ενώ η ονομαστική τους αξία ανέρχεται σε 2,1 δισ. ευρώ.

– Δείκτης καθυστερήσεων στο 14,9%, με τις σωρευτικές προβλέψεις σε 3,1 δισ. ευρώ, αντανακλώντας έναν δείκτη καλύψεως των καθυστερήσεων 43%, ο οποίος, συμπεριλαμβανομένων των εξασφαλίσεων, διαμορφώνεται σε 122%.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
Σίβυλλα
Helios Kiosk