Ντράγκι: Να περιορίσουμε τη μετάδοση της κρίσης

Για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών της Ευρωζώνης και τη βελτίωση της εποπτείας χρειάζεται ένας αξιόπιστος μηχανισμός ώστε να αντιμετωπισθούν οι οικονομικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη, δήλωσε την Πέμπτη ο ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, μιλώντας στο Ευρωκοινοβούλιο.

Για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών της Ευρωζώνης και τη βελτίωση της εποπτείας χρειάζεται ένας αξιόπιστος μηχανισμός ώστε να αντιμετωπισθούν οι οικονομικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη, δήλωσε την Πέμπτη ο ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, μιλώντας στο Ευρωκοινοβούλιο.

Μία πρόκληση-κλειδί είναι να βρούμε έναν τρόπο για να περιορίσουμε τη μετάδοση της κρίσης, τόνισε.

Ο κ. Ντράγκι μίλησε στο Ευρωκοινοβούλιο με την ιδιότητα του επικεφαλής της εποπτικής αρχής European Systemic Risk Board (ESRB).

Η κρίση χρέους βρίσκεται σε μία νέα, επικίνδυνη, φάση, εν μέσω ανησυχιών ότι η τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης, η Ισπανία, θα χρειασθεί διεθνή βοήθεια για να αντιμετωπίσει την κρίση στον τραπεζικό τομέα.

Πάντως, τόσο η Κομισιόν όσο και ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί, υποστήριξαν την πρόταση για απευθείας (και όχι μέσω των κρατών) ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
Σίβυλλα
Helios Kiosk