«Ανοιχτό» σε ιδέες για την επίτευξη των στόχων του προγράμματος το ΔΝΤ

Το «μεγάλο σεβασμό για την Ελλάδα και τους έλληνες πολίτες» από την πλευρά της Γενικής Διευθύντριας του ΔΝΤ κυρίας Κριστίν Λαγκάρντ αλλά και του Ταμείου συνολικά εξέφρασε σήμερα ο εκπρόσωπός του κ. Τζέρι Ράις. Ερωτηθείς αν η κυρία Λαγκάρντ σκοπεύει να ζητήσει συγγνώμη από τους Ελληνες για τις δηλώσεις της στον «Guardian», ανέφερε ότι το ΔΝΤ εκπροσωπεί μεταξύ άλλων 70 φτωχές χώρες οι οποίες πρέπει επίσης να λαμβάνονται υπόψη

Το «μεγάλο σεβασμό για την Ελλάδα και τους έλληνες πολίτες» από την πλευρά της Γενικής Διευθύντριας του ΔΝΤ κυρίας Κριστίν Λαγκάρντ αλλά και του Ταμείου συνολικά εξέφρασε σήμερα ο εκπρόσωπός του κ. Τζέρι Ράις. Ερωτηθείς αν η κυρία Λαγκάρντ σκοπεύει να ζητήσει συγγνώμη από τους Ελληνες για τις δηλώσεις της στον «Guardian», ανέφερε ότι το ΔΝΤ εκπροσωπεί μεταξύ άλλων 70 φτωχές χώρες οι οποίες πρέπει επίσης να λαμβάνονται υπόψη.

«Ανοιχτοί σε ιδέες»

Κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των εκπροσώπων του Τύπου που γίνεται κάθε δεύτερη Πέμπτη στην Ουάσινγκτον, κ. Ράις αρνήθηκε να σχολιάσει τις εκλογές στην Ελλάδα. Ερωτηθείς αν το ΔΝΤ θα δεχθεί προτάσεις για την τροποποίηση του προγράμματος, απάντησε ότι «η βάση της συζήτησης είναι το πρόγραμμα» προσθέτοντας ωστόσο ότι «αν μια κυβέρνηση έχει ιδέες για την καλύτερη επίτευξη των στόχων του προγράμματος τότε είμαστε έτοιμοι να τις συζητήσουμε». Επανέλαβε ότι η αποστολή του ΔΝΤ θα επιστρέψει στην Αθήνα μετά τις εκλογές, όταν θα υπάρχει κυβέρνηση.

Κανένα σχέδιο βοήθειας για την Ισπανία

Ο κ. Ράις ανέφερε επίσης ότι προς το παρόν το ΔΝΤ δεν έχει επεξεργαστεί κανένα σχέδιο για να προσφέρει οικονομική βοήθεια στην
Ισπανία, επισημαίνοντας ότι η χώρα δεν έχει ζητήσει κάτι τέτοιο. «Το ΔΝΤ δεν επεξεργάζεται κανένα σχέδιο που να προβλέπει την παροχή οικονομικής βοήθειας στην Ισπανία. Πόσο μάλλον καθώς η Ισπανία δεν έχει ζητήσει την οικονομική υποστήριξη του ΔΝΤ» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
Σίβυλλα
Helios Kiosk