Ανοίγει τη Δευτέρα τις πύλες της η έκθεση Ποσειδώνια 2012

Την Παρασκευή 1η Ιουνίου «ανοίγει πανιά» η διεθνής έκθεση Ποσειδώνια 2012 με τον ιστιοπλοϊκό αγώνα Posidonia Cup. Η έκθεση ξεκινά στις 4 Ιουνίου στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo και θα συμμετάσχουν περίπου 1.870 εκθέτες από 87 χώρες ενώ σύμφωνα με τους διοργανωτές 17.000 επισκέπτες αναμένεται να περάσουν τις πύλες του κατά τη διάρκεια της πενθημέρου

Την Παρασκευή 1η Ιουνίου «ανοίγει πανιά» η διεθνής έκθεση Ποσειδώνια 2012 με τον ιστιοπλοϊκό αγώνα Posidonia Cup.

Η έκθεση ξεκινά στις 4 Ιουνίου στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo και θα συμμετάσχουν περίπου 1.870 εκθέτες από 87 χώρες ενώ σύμφωνα με τους διοργανωτές 17.000 επισκέπτες αναμένεται να περάσουν τις πύλες του κατά τη διάρκεια της πενθημέρου.

«Οι εκθέτες και οι επισκέπτες μας θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μία μεγάλη ποικιλία σεμιναρίων για σημαντικά ναυτιλιακά θέματα που αφορούν τη ναυπήγηση, τη χρηματοδότηση, τις ναυλώσεις, τις περιβαλλοντικές πολιτικές και τις νέες τεχνολογίες, όλα εντός των άνετων εγκαταστάσεων του Metropolitan Expo», δήλωσε ο υπεύθυνος των Εκθέσεων Ποσειδώνια κ. Θ. Βώκο.

Όπως παρατήρησε ο κ. Βώκος «για πρώτη φορά εφέτος, τα Ποσειδώνια θα εστιάσουν επίσης στον τομέα της κρουαζιέρας, λαμβάνοντας υπόψη τις πρόσφατες εξελίξεις που έχουν ωθήσει τη χώρα να περάσει σε μία μετα-καμποτάζ εποχή, καθώς η έκθεση υπογραμμίζει τη σημασία του θαλάσσιου τουρισμού για την ελληνική οικονομία».

Σημειώνεται, ότι σύμφωνα με τους διοργανωτές, η έκθεση συνεπάγεται επίσης έσοδα περίπου 50 εκατομμυρίων ευρώ σε επιχειρήσεις της Αθήνας και του Πειραιά που παρέχουν υπηρεσίες φιλοξενίας, μεταφοράς, κατασκευής περιπτέρων, σίτισης, ψυχαγωγίας και διοργάνωσης εκδηλώσεων.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση των διοργανωτών «η κινεζική ναυπηγική βιομηχανία θα αποτελέσει για ακόμα μια φορά την ισχυρότερη παρουσία, με πολλούς εκθέτες να παρατάσσονται στο εθνικό περίπτερο της Κίνας έκτασης 1.300 τετραγωνικών μέτρων. Συνολικά 21 κράτη από την Αφρική, την Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική, τη Λατινική Αμερική και την Ασία έχουν δεσμεύσει εκθεσιακό χώρο για τα φετινά Ποσειδώνια».

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ακόμη ότι στα εθνικά περίπτερα της Ασίας συγκαταλέγονται αυτά της Ιαπωνίας, της Νότιας Κορέας και της Σιγκαπούρης ενώ σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία, το 76% των 2.066 σκαφών που δραστηριοποιούνται σήμερα υπό ελληνική σημαία κατασκευάστηκαν σε κινεζικά και νοτιοκορεάτικα ναυπηγεία.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών κ. Θ. Βενιάμης εξέφρασε την άποψη ότι τα Ποσειδώνια θα αναδειχθούν στη σημαντικότερη διεθνή έκθεση και πως το επίτευγμα της ελληνικής ναυτιλίας αποτελεί αχτίδα αισιοδοξίας για την χώρα.

Ο δήμαρχος Πειραιά κ. Β. Μιχαλολιάκος στον χαιρετισμό του διατύπωσε την ελπίδα η έκθεση να επιστρέψει στο φυσικό της χώρο, όπως χαρακτηριστικά είπε, που είναι ο Πειραιάς, ενώ ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων κ. Θ.Πάλλης στάθηκε στην συμβολή της ναυτιλίας και του τουρισμού στην ανάπτυξη.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία