Η Γκαλερί Citronne στον Πόρο ξεκίνησε προσφάτως το εκθεσιακό της πρόγραμμα για το καλοκαίρι του 2012 με τα εγκαίνια της ατομικής έκθεσης της Αφροδίτης Λίτη «Εσωτερικοί Παράδεισοι» και πλήθος ντόπιων αλλά και Αθηναίων επισκεπτών να δινει το παρών.

Η Αφροδίτη Λίτη πρωτοπαρουσιάζει στη Citronne και προσθέτει στην εμπνευσμένη από τη φύση θεματολογία της, μια νέα ενότητα γλυπτών, αυτή των λεμονιών και των ορτυκιών, έργα με σαφή αναφορά στον Πόρο και το Λεμονοδάσος.

Οι ανθρώπινες φιγούρες, οι καρποί, τα έντομα και τα φυτά εντάσσονται σε ένα φανταστικό διάλογο – πλαίσιο στην in situ εγκατάσταση «Εσωτερικοί Παράδεισοι».

Η Λίτη στις εγκαταστάσεις της επιλέγει μορφές του φυτικού και του ζωικού κόσμου, τις μεγεθύνει, τις γιγαντώνει, συνθέτει και σκηνοθετεί εκ νέου τη φύση γύρω της.

Με αυτόν τον τρόπο παρουσιάζει έναν προσωπικό κόσμο παραμυθιού, στον οποίο βυθίζονται οι θεατές, σαν να κοιτάζουν μέσα από ένα μαγικό καλειδοσκόπιο.

«Όλα μαζί συνθέτουν μια εικόνα ευδαιμονίας. Άλλωστε, ο επίγειος παράδεισος έχει όλα τα στοιχεία της ευδαιμονίας, που είναι ο υπέρτατος στόχος του ανθρώπου», όπως αναφέρει και η Ιστορικός Τέχνης Λουίζα Καραπιδάκη στο κείμενό της στον κατάλογο Citronne 2012.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 27 Ιουνίου, και θα είναι ανοιχτή 11-1 μμ και 7-11 μμ καθημερινά. Την έκθεση επιμελείται η Ιστορικός Τέχνης Τατιάνα Σπινάρη – Πολλάλη.

Info:

Citronne, Παραλία Πόρου, Τηλ: 22980-22401,6979-989684 (info@citronne.com.)

Φωτογραφίες: Χάρης Ακριβιάδης