Εντονη κριτική στις προτάσεις Σαμαρά από τα κόμματα

Τη σφοδρή κριτική των άλλων κομμάτων προκάλεσε η δέσμη των επικαιροποιημένων προτάσεων της Νέας Δημοκρατίας για την οικονομία τις οποίες παρουσίασε ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (ΕΒΕΑ).

Τη σφοδρή κριτική των άλλων κομμάτων προκάλεσε η δέσμη των επικαιροποιημένων προτάσεων της Νέας Δημοκρατίας για την οικονομία τις οποίες παρουσίασε ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (ΕΒΕΑ).

Το ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε «άνθρακες το «θησαυρό» της ΝΔ» και επέμεινε, διά της εκπροσώπου του κόμματος Φώφης Γεννηματά, ότι «όσοι επιμένουν να χαϊδεύουν αυτιά, να υπόσχονται δρόμους στρωμένους με ροδοπέταλα και να κυνηγάνε τις ψήφους των πολιτών ξεπερνώντας κάθε όριο λαϊκισμού και δημαγωγίας, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι παίζουν με το μέλλον πολλών γενεών. Παίζουν με την Ελλάδα».

«Ο κ. Σαμαράς άλλαξε απλά το περιτύλιγμα και παρουσίασε ως νέες, τις προτάσεις που είχε καταθέσει πριν από τις εκλογές της 6ης Μαΐου. Χωρίς κοστολόγηση, χωρίς ίχνος ευθύνης απέναντι στους πολίτες, τάζει λαγούς με πετραχήλια. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της προχειρότητας είναι η αναφορά του κ. Σαμαρά στο επίδομα για όσους κλείνουν τις επιχειρήσεις τους, το οποίο έχει ήδη θεσμοθετηθεί από εμάς. Στα μόνα σημεία που είχε κάτι να πει, είναι οι προτάσεις που αντέγραψε από το ΠΑΣΟΚ για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, τη ρευστότητα, τα δάνεια, το ΦΠΑ και τους μισθούς» πρόσθεσε η κ. Γεννηματά.

Το ΚΚΕ σχολίασε ότι ο κ. Σαμαράς «έδωσε γη και ύδωρ στα μονοπώλια με το οικονομικό πρόγραμμα που εξήγγειλε, ακολουθώντας μέχρι κεραίας τις κατευθύνσεις της ΕΕ που θέτει ως βασικό στόχο τη θωράκιση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρηματικών ομίλων.»

«Για τα λαϊκά στρώματα το πρόγραμμα του Α. Σαμαρά δεν αποτελεί ούτε καν ασπιρίνη, αλλά πραγματικό δηλητήριο. Προτείνει νέες περικοπές 11,5 δις ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό, απολύσεις στο δημόσιο τομέα, φορολογικό ξεζούμισμα των λαϊκών στρωμάτων που θα φτάσει το ¼ του οικογενειακού εισοδήματος του 2011, ενώ ακόμα και οι ψεύτικες ελπίδες για νέες θέσεις εργασίας που έδωσε δεν θα καλύψουν παρά ένα ελάχιστο μέρος της συνολικής ανεργίας που ξεπερνάει το 1,2 εκατομμύρια ανέργους» συμπλήρωσε το ΚΚΕ.

Ο Στέφανος Μάνος της Δράσης επεσήμανε: «Λυπάμαι επειδή ο κ. Σαμαράς με όσα προτείνει για την οικονομία νομιμοποιεί τις εξτρεμιστικές θέσεις του κ. Τσίπρα. Ο λαϊκισμός δεν πολεμιέται με περισσότερο λαϊκισμό».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
Σίβυλλα
Helios Kiosk