Δ. Παπαδημούλης: «Γύρω από τεχνοκρατικά κείμενα παίζονται και πολιτικά παιχνίδια»

Την Πέμπτη 31/05/2012 ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, μίλησε στην εκπομπή «Πρωϊνές διαδρομές» των Βασίλη Αδαμόπουλου και Σωτήρη Ξενάκη (καθημερινά 06:00-08:00), σχετικά με την παρουσίαση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, την ακύρωση του μνημονίου, το κείμενο της Κομισιόν, τη δήλωση στήριξης της Λ.Κατσέλη και την έκθεση της Εθνικής Τράπεζας

Για την παρουσίαση του προγράμματος αύριο

Το πρόγραμμα που θα παρουσιαστεί αύριο, θα περιέχει όχι μόνο οικονομικά θέματα αλλά και όλα τα υπόλοιπα. Είναι επικαιροποιημένο και πιο συγκεκριμένο από αυτό της 6ης Μαΐου. Άλλες οι απαιτήσεις ενός κόμματος του 4% και άλλες ενός κόμματος που διεκδικεί την πρωτιά στις εκλογές και ενδεχομένως να είναι ο κορμός της επόμενης κυβέρνησης.

Για την ακύρωση του μνημονίου

Αύριο, στην παρουσίαση του προγράμματός μας θα εξηγήσουμε όλα τα βήματά μας για να απαλλάξουμε τη χώρα από τη θανάσιμη θηλιά του μνημονίου που μας οδηγεί στην κοινωνική και οικονομική χρεοκοπία και με μαθηματική βεβαιότητα στη δραχμή και να αντικαταστήσουμε αυτή τη θανατηφόρα συνταγή του μνημονίου, με ένα σχέδιο ανάπτυξης και ανασυγκρότησης της πραγματικής οικονομίας και διοίκησης και δημοσιονομικής εξυγίανσης, «νοικοκυρέματος» με δικαιοσύνη και αποτελεσματικότητα. Τα βήματα για αυτό το στόχο θα αποτελούνται από άμεσες ενέργειες, που θα γίνουν την επομένη των εκλογών, όπως η κατάργηση του νόμου που μειώνει τις αμοιβές και τα επιδόματα ανεργίας κατά 22% ή του νόμου που καταργεί τις συλλογικές συμβάσεις. {{{ moto }}}

Για το κείμενο της Κομισιόν

Αυτό το κείμενο το συνέταξαν κάποιοι ευρω-γραφειοκράτες. Βλέπω, όμως, και μια κινητικότητα στο χώρο της Ευρώπης, που βάζει στο τραπέζι στο σύνολο των πραγμάτων όχι μόνο γιατί στην Ελλάδα, το μνημόνιο πεθαίνει και παίρνει μαζί του και τους υποστηρικτές του, αλλά και γιατί 20 από τις 23 χώρες που δανείζονται πια στην Ευρώπη, δεν δανείζονται με επιτόκια χαμηλά της αγοράς. Αν η χώρα αποκτήσει μια κυβέρνηση ικανή να βάλει στο τραπέζι με διαφορετικό τρόπο τα θέματα της ρύθμισης χρέους και του νοικοκυρέματος, μπορούμε να πετύχουμε πολύ καλύτερες ρυθμίσεις για τη χώρα. Ακόμα και οι «ταλιμπάν» του μνημονίου, οι υποστηρικτές του, οι εγγυητές του, το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, ανακάλυψαν μετά τις εκλογές την ανάγκη επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου και της ριζικής αλλαγής των μέτρων που οι ίδιοι ψήφισαν.

Για τη δήλωση Κατσέλη

Η κ. Κατσέλη, μετά από μια συνάντηση με τον κ. Τσίπρα, έκανε δήλωση στήριξης, χωρίς να μετέχει οποιοδήποτε στέλεχος της Κοινωνικής Συμφωνίας στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να αλλάξει τίποτα από τη δική μας πολιτική.

Για την έκθεση της Εθνικής Τράπεζας {{{ audio1 }}}

Κατεβάστε το ηχητικό εδώ

Εμείς είμαστε εναντίον της δραχμής και υπέρ του ευρώ αλλά πιστεύουμε ότι η στιγμή που δημοσιεύθηκε η έκθεση της Εθνικής, την εμπλέκει σε πολιτικές και κομματικές αντιπαραθέσεις, γιατί χρησιμοποιήθηκε από τους αντιπάλους του ΣΥΡΙΖΑ, σε ένα εμπόριο φόβου και τρομοκράτησης των πολιτών. Την ίδια μέρα δημοσιεύθηκε η έκθεση της Fitch, που λέει ότι δεν υπάρχει ούτε μία στο εκατομμύριο θέμα επιστροφής στη δραχμή, και έπαιξε μισό λεπτό, ενώ η έκθεση της Εθνικής έπαιζε για 20 λεπτά από τα Μέσα. Όλοι καταλαβαίνουν ότι γύρω από τεχνοκρατικά κείμενα παίζονται και πολιτικά παιχνίδια και αυτό, μετά τη συνάντηση που είχαμε με τη διοίκηση της Εθνικής, το κατάλαβαν για αυτό και έβγαλαν μία ανακοίνωση που λέει ότι θέλουν αν μείνουν μακριά από κομματικές αντιπαραθέσεις.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
Σίβυλλα
Helios Kiosk