Απαγχονισμένος βρέθηκε την Τετάρτη, λίγο μετά τις 7 το πρωί, στο δασάκι του Αγίου Φιλίππου στη Νίκαια ένας 61χρονος συνταξιούχος.
Ο αυτόχειρας δεν είχε επάνω του ταυτότητα ή άλλο έγγραφο που να πιστοποιεί τα στοιχεία του, παρά μόνο το σημείωμα στο οποίο εξηγούσε τους λόγους που τον οδήγησαν στην αυτοκτονία. Ηταν, και πάλι, οικονομικοί. Δίπλα του βρέθηκε μια τσάντα με τη φόρμα εργασίας που φορούσε όταν έφευγε το πρωί για το μεροκάματο και τα εργαλεία της δουλειάς του.

Eπειτα από έρευνα, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι ο συνταξιούχος ήταν κάτοικος της περιοχής, τον αναγνώρισαν γείτονες που τον είχαν δει το πρωί να κάθεται στο παγκάκι κοντά στο σημείο, όπου έθεσε τέλος στη ζωή του.

Στο σημείωμα του – που φέρει ημερομηνία 29/5/2012 και το όνομα Αλέξανδρος – αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η ΕΛ.ΑΣ δεν ξέρει αν υπάρχω. Γυναίκες και ποτά δεν έχω δει ποτέ. Καφενείο δεν με έχει δει. Το μόνο παράπτωμα είναι ότι δούλευα από το πρωί έως το βράδυ. Eγινα ελεύθερος επαγγελματίας και φεσώθηκα μέχρι το λαιμό και με καλούν τώρα στα 61 μου να πληρώσω για αυτό. Εύχομαι τα εγγόνια μου να μην γεννηθούν στην Ελλάδα μιας και δεν θα αποτελείται από Eλληνες. Από εδώ και στο εξής δεν θα ξέρουν την ελληνική γλώσσα και τα ελληνικά θα τα έχουν καταργήσει τελείως. Μόνο ένας πολιτικός, όπως η Θάτσερ, θα μπορέσει να αλλάξει η κατάσταση».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 61χρονος αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα να βρει δουλειά μετά το κλείσιμο του καταστήματος ηλεκτρολογικού υλικού που διατηρούσε στη Νίκαια. Κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν πως τη Μεγάλη Εβδομάδα είχε μπαρκάρει, αλλά δεν άντεξε στο πλοίο, καθώς η συντριπτική πλειονότητα του πληρώματος ήταν Ρουμάνοι. Ο γιος του, όπως λένε, δούλευε περιστασιακά και έπαιρνε λίγα χρήματα ως μισθό, ενώ η κόρη του είχε πρόσφατα μεταναστεύσει στην Αγγλία μαζί με τον σύζυγο της, ο οποίος είναι γιατρός.