Nέο κρούσμα επίθεσης εις βάρος αλλοδαπού σε σταθμό των ΗΣΑΠ, λίγα 24ωρα μετά την απόπειρα δολοφονίας του πακιστανού μετανάστη, ο οποίος νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την Τρίτη στις 11 το βράδυ άγνωστοι και πάλι, δράστες επιτέθηκαν σε έναν 30χρονο, επίσης υπήκοο Πακιστάν, αυτήν τη φορά στην αποβάθρα του σταθμού του Αγίου Νικολάου.

Οι δράστες τον χτύπησαν σε διάφορα σημεία του σώματός του δίνοντάς του κλωτσιές και μπουνιές. Στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή, ενώ ο αλλοδαπός μεταφέρθηκε τραυματισμένος στο νοσοκομείο ΚΑΤ.

Σύμφωνα με μαρτυρίες επιβατών συρμών του Ηλεκτρικού το βράδυ της Τρίτης σημειώθηκαν και άλλα, λιγότερο βίαια, περιστατικά προπηλακισμών αλλοδαπών, καθώς στα τρένα εισέρχονταν μέλη της Χρυσής Αυγής που νωρίτερα είχαν συμμετάσχει στη συγκέντρωση και πορεία της οργάνωσης στο κέντρο της Αθήνας, για την επέτειο της Αλωσης της Κωνσταντινούπολης, στις 29 Μαΐου 1453.

Σε ανακοίνωση της η Χρυσή Αυγή «αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή της σε περιστατικά βίας» και προσθέτει: «Να σταματήσει επιτέλους ο πόλεμος της λάσπης εις βάρος ενός νόμιμου πολιτικού κόμματος. Οποιος έχει να κάνει οποιαδήποτε καταγγελία για παράνομες πράξεις να απευθυνθεί στις αρμόδιες Αρχές με στοιχεία, αλλιώς θα είναι υπόλογος για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης».