Αλέκος Παπαδόπουλος: Η χώρα δεν έχει ηγεσίες

«Η χώρα δεν έχει ηγεσίες. Υπάρχει έλλειψη ηγεσιών σε όλες τις εκφάνσεις της», ήταν το μήνυμα που έστειλε ο κ. Αλ. Παπαδόπουλος σε μία εκδήλωση στην οποία έγινε παρουσίαση του βιβλίου τπου πρώην υπουργού κ. Εκτορα Νασιώκα.

«Η χώρα δεν έχει ηγεσίες. Υπάρχει έλλειψη ηγεσιών σε όλες τις εκφάνσεις της», ήταν το μήνυμα που έστειλε ο κ. Αλ. Παπαδόπουλος σε μία εκδήλωση στην οποία έγινε παρουσίαση του βιβλίου τπου πρώην υπουργού κ. Εκτορα Νασιώκα.

Ηταν μία εκδήλωση για ένα βιβλίο που έγραψε ο κ. Νασιώκας για τον πατέρα του με τίτλο «Ο αγωγιάτης», χωρίς πολιτικό περιεχόμενο. Ωστόσο, η εκδήλωση μετατράπηκε σε μείζον πολιτικό γεγονός για τη Λάρισα. Στο δημοτικό ωδείο της πόλης περισσότερα από 1.300 άτομα (όσο είναι η χωρητικότητά του) παρακολουθούσαν επί μία ώρα την ομιλία του κ. Παπαδόπουλου ο οποίος με αναφορές στο παρελθόν έδινε την πραγματική πολιτική εικόνα της χώρας.

Παρόντα ήταν στελέχη απ’ όλους τους πολιτικούς χώρους κάτι που θεωρήθηκε πρωτοφανές για τη Λάρισα μεσούσης της προεκλογικής περιόδου.

Συγκεκριμένα, την παρουσίαση του βιβλίου παρακολούθησαν ο πρώην υπουργός κ. Γ. Φλωρίδης, ο περιφερειάρχης στηριζόμενος από τη ΝΔ κ. Κ. Αγοραστός, ο δήμαρχος της Λάρισας κ. Κ. Τζανακούλης, οι πρώην βουλευτές του ΠαΣοΚ κκ. Ν. Σαλαγιάννης, Η. Καρανίκας και η κυρία Σούλα Μερεντίτη και πλήθος κόσμου οι περισσότεροι εκ των οποίων παρακολουθούσαν για αρκετή ώρα όρθιοι.

Με αναφορές στην εποχή που έζησε ο «Αγωγιάτης» πατέρας του κ. Νασιώκα, μπάρμπα Πάνος – Θώδος, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι η εποχή εκείνη, η κοινωνία της ανάγκης έβγαζε ηγέτες σε όλα τα επίπεδα, στην πολιτική, στο στρατό, στη δικαιοσύνη, στην εκκλησία, αλλά σιγά σιγά η κοινωνία της ανάγκης μετατράπηκε σε κοινωνία της επιθυμίας.

«Σήμερα, υπάρχει έλλειψη ηγεσιών όχι μόνο στην πολιτική, αλλά και στο πνευματικό, κοινωνικό κομμάτι, σε όλες τις εκφάνσεις του. Η χώρα δεν έχει αξίες», είπε ο κ. Παπαδόπουλος. «Εχουν εκλείψει», πρόσθεσε, «οι παλιές μεγάλες αξίες της εργασίας και της προσπάθειας με βάση τις οποίες οργανώθηκε η χώρα από την ίδρυσή της».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
Σίβυλλα
Helios Kiosk