Η τρομοκρατία της άλλης πλευράς

Αμέσως μετά τις εκλογές ο αποχωρών πρωθυπουργός κ. Λ. Παπαδήμος, εν όψει των διερευνητικών εντολών, ενημέρωσε ως όφειλε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την οικονομική θέση της χώρας. Και εκείνος τον παρεκάλεσε να του δώσει γραπτώς τις απόψεις του, ώστε αν χρειασθεί να τις χρησιμοποιήσει κατά τις διαβουλεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης. Ο κ. Παπαδήμος ανταποκρίθηκε στο αίτημα του Προέδρου της Δημοκρατίας, δίδοντας ανεπίσημο σημείωμα, στο οποίο περιγράφονταν τα κρισιμότερα των προβλημάτων της παρούσης περιόδου. Και ο Πρόεδρος όταν βρέθηκε με τους πολιτικούς και αφού είχε αποδειχθεί άκαρπη χρήση των διερευνητικών εντολών, το έδωσε στον καθένα να το

Η τρομοκρατία της άλλης πλευράς | tovima.gr

Αμέσως μετά τις εκλογές ο αποχωρών πρωθυπουργός κ. Λ. Παπαδήμος, εν όψει των διερευνητικών εντολών, ενημέρωσε ως όφειλε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την οικονομική θέση της χώρας. Και εκείνος τον παρεκάλεσε να του δώσει γραπτώς τις απόψεις του, ώστε αν χρειασθεί να τις χρησιμοποιήσει κατά τις διαβουλεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Ο κ. Παπαδήμος ανταποκρίθηκε στο αίτημα του Προέδρου της Δημοκρατίας, δίδοντας ανεπίσημο σημείωμα, στο οποίο περιγράφονταν τα κρισιμότερα των προβλημάτων της παρούσης περιόδου. Και ο Πρόεδρος όταν βρέθηκε με τους πολιτικούς αρχηγούς και αφού είχε αποδειχθεί άκαρπη χρήση των διερευνητικών εντολών, το έδωσε στον καθένα να το διαβάσει, προκειμένου να έχουν την ενημέρωση που είχε και εκείνος.

Ορισμένοι εκ των πολιτικών αρχηγών έσπευσαν να αποδώσουν σε εκείνη την αυτονόητη και επιβαλλόμενη εκ των συνθηκών ενέργεια πολιτικούς σκοπούς και επιδιώξεις. Αλλοι απέδωσαν στον κ.Παπαδήμο διάθεση παρέμβασης και άλλοι κατηγόρησαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Έκτοτε ό,τι αναφέρεται ως πιθανό πρόβλημα για την οικονομία και τη χώρα εξαιτίας της αγνόησης των γενικότερων συνθηκών στην Ευρώπη και στον κόσμο, αντιμετωπίζεται από συγκεκριμένα κόμματα ως τρομοκρατική πράξη, ως απόπειρα εκφοβισμού του εκλογικού σώματος και άλλα συναφή και ανόητα.

Και χαρακτηριστικότερη υπήρξε η αντιμετώπιση της έκθεσης που εκπόνησε η Διεύθυνση Μελετών της Εθνικής Τράπεζας για τις επιπτώσεις που θα έφερνε τυχόν επιστροφή στη δραχμή. Κόμματα και ηγέτες επιτέθηκαν με σφοδρότητα στη διοίκηση της Τράπεζας ότι δήθεν επιχειρεί ωμή παρέμβαση στις εκλογές. Πρόκειται περί του απόλυτου παραλογισμού.

Αν η απόπειρα φίμωσης κάθε διαφορετικής φωνής δεν συνιστά την τρομοκρατία της άλλης πλευράς, τι μπορεί να συνιστά ο κολασμός καθενός που προειδοποιεί και ενημερώνει για σενάρια που όλος ο κόσμος συζητάει;

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
Σίβυλλα
Helios Kiosk