ΒΗΜΑτοδότης: Ερχονται 6.800 τουρίστες και απεργούν τα πούλμαν

Τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος, αναμένονται τρία κρουαζιερόπλοια στον Πειραιά, τα οποία θα μεταφέρουν 6.800 (ακριβοθώρητους πλέον) τουρίστες. Είναι θα πείτε μια ανάσα στον δοκιμαζόμενο ελληνικό τουρισμό, την ώρα που ακυρώσεις κρατήσεων κυρίως από τη Γερμανία,

ΒΗΜΑτοδότης: Ερχονται 6.800 τουρίστες και απεργούν τα πούλμαν | tovima.gr
Τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος, αναμένονται τρία κρουαζιερόπλοια στον Πειραιά, τα οποία θα μεταφέρουν 6.800 (ακριβοθώρητους πλέον) τουρίστες. Είναι θα πείτε μια ανάσα στον δοκιμαζόμενο ελληνικό τουρισμό, την ώρα που ακυρώσεις κρατήσεων κυρίως από τη Γερμανία, Βέλγιο και Ολλανδία συνεχίζονται και την ώρα που ξενοδοχεία στην Αθήνα βάζουν λουκέτο. Έλα όμως που οι 6.800 τουρίστες θα αναγκασθούν είτε να πάνε με τα πόδια έως την Ακρόπολη, είτε με ταξί, είτε να παραμείνουν στις καμπίνες τους. Την ίδια ημέρα έχει αναγγείλει απεργία η Ομοσπονδία Οδηγών Τουριστικών λεωφορείων.

***

Τρεις φορές έχει έως τώρα παραιτηθεί από το ΠαΣοΚ (η τελευταία φορά ήταν το 2003), υπενθυμίζει ο κ. Κ. Λαλιώτης και εξακολουθεί να μην μετέχει σε κανένα όργανο ή επιτροπή του κόμματος. Δεν έφυγε, δηλαδή, από το ΠαΣοΚ για να ξαναγυρίσει. Και τούτο, όπως έλεγε σε συνεργάτη μου, έγινε με δική του επιλογή. Ωστόσο παραμένει ΠαΣοΚ, ψηφίζει ΠαΣοΚ και υποστηρίζει ΠαΣοΚ, αν και δεν συμμετέχει σε καμία διαδικασία. Όπως ακούστηκε μάλιστα να λέει, με αφορμή τα όσα γράφτηκαν (και διαψεύστηκαν από τον ίδιο ως ευφάνταστο σενάριο) ότι βρίσκεται πίσω από τον κ. Αλ. Τσίπρα, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ δεν χρειάζεται συμβουλάτορες.

***
Και όμως ο κ. Λαλιώτης δεν έχει ποτέ αρνηθεί τη συμβουλή ή τη συμβολή του σε κρίσιμες στιγμές και βγήκε, όπως έλεγε και είπε ευθαρσώς τη γνώμη του και για το σχέδιο Ανάν, και για τις ΜΚΟ και για τις χρηματοδοτήσεις κομμάτων: «Όλα στη διαφάνεια, έτσι πρέπει να είναι σήμερα τα πράγματα», λέει συχνά.
***

Διαβουλεύσεις πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας «σε πραγματικό χρόνο» ή όπως λένε οι Αμερικανοί «real picture in real time» επιθυμεί ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Π. Καμμένος. Τι σημαίνει αυτό; Στις προσεχείς διαβουλεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνηση στο Προεδρικό Μέγαρο (που πιθανότητα θα αρχίσουν την 18η Ιουνίου) επιθυμεί οι συνομιλίες να γίνονται σε απευθείας τηλεοπτική μετάδοση, άσχετα εάν η Προεδρία δημοσιεύει τα πρακτικά των συνεδριάσεων.

***
Όποιος καεί στο χυλό, φυσάει το γιαούρτι. Κάπως έτσι θα σκέφθηκε ο κ. Καμμένος μετά τα όσα επακολούθησαν με το περίφημο nonpaper στις διαβουλεύσεις για σχηματισμό κυβέρνησης, μετά τις εκλογές της 6ης Ιουνίου. Σου λέει, ζωντανή μετάδοση για να μαθαίνει και ο κόσμος το γίνεται ακριβώς πίσω από τις κλειστές αίθουσες του Προεδρικού Μεγάρου.

***
Δύο φορές σε διάστημα 12 μηνών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλιας έσπευσε να ευχαριστήσει τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα για τη στήριξη που δίνει στη χώρα μας. Το υπενθύμισε στον κ. Νικ Λαρυγγάκις Πρόεδρο του Ελληνοαμερικανικού Ινστιτούτου, που τον επισκέφθηκε μαζί με άλλους ομογενείς: «Θέλω, όπως και πέρυσι το είπα και το θυμάστε, να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο κ. Ομπάμα», είπε στους ομογενείς.

***
Λεφτά υπάρχουν και με… υπηρεσιακή κυβέρνηση. Έχω στα χέρια μου έγγραφο (αριθ. πρωτ. 26011, 25.5.2012) του υπουργείου Περιβάλλοντος με το οποίο εγκρίνονται 15.150,50 ευρώ για τη δημιουργία εντύπων και… banners με θέμα την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Με δυο λόγια εγκρίθηκαν 750 ευρώ για τη δημιουργία τρίπτυχου με θέμα Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος «Πράσινη Οικονομία», άλλα 4.400 ευρώ για ένα άλλο τρίπτυχο με τίτλο «έξυπνες λύσεις για να εξοικονομούμε ενέργεια σπίτι μας», άλλα 4.400 ευρώ για δίπτυχο (αυτή τη φορά) με τίτλο «μην οδηγείς μηχανικά, σκέψου οικολογικά», άλλα 1.200 ευρώ για εκτύπωση δύο έγχρωμων banner εξωτερικού χώρου και άλλα 1.600 ευρώ για ενοικίαση stands προβολής για banner και γραφείου διανομής περιβαλλοντικού υλικού.

***
Αν διαβάσατε τους χαρακτηρισμούς που εκτοξεύει ο κ. Θ. Πάγκαλος για όσους πολιτικούς δεν φορούν γραβάτες (τους αποκαλεί «χυδαίους, μαλλιαρούς, ιδρωμένους με σπυράκια, Μαυρογιαλλούρους, ψηφοθήρες, γλοιώδεις και λαοπλάνους») τότε θα καταλάβατε τι περιμένει με αυτούς καταπιάνεται στο βιβλίο του «Μαζί τα φάγαμε», που γράφει αυτές τις ημέρες πυρετωδώς. Μου λένε, ότι το βιβλίο έχει ενδιαφέρον, αφού αναφέρεται (με κατάλληλους χαρακτηρισμούς) σε πολλά ονόματα του δημόσιου βίου, αρχηγούς κομμάτων αλλά και συνδικαλιστές.

***
Προς το παρόν ο κ. Πάγκαλος την βρίσκει, όπως λέει, με το… Twitter: «Περνάω υπέροχα με το Twitter. Έχω πολιτική ανατροφοδότηση και θα συνεχίσω να κάνω twitter» γράφει. Αλλά δεν γράφει όμως γι΄ αυτό. Βρήκε την ευκαιρία και στρέφει τα πυρά του τόσο εναντίον του ΠαΣοΚ, όσο προσωπικά και του κ. Ευ. Βενιζέλου, ζητώντας συνέδριο και αλλαγή ηγεσίας: «Το κόμμα μου με αγνόησε τελείως από τη στιγμή που εγκατέλειψα τη Βουλή», έγραψε, αλλά επέμεινε στην απόφασή του να μην είναι υποψήφιος, αφού είχε την ευκαιρία εάν ήθελε να συμπεριληφθεί στις λίστες του ΠαΣοΚ. Όσο για το ΠαΣοΚ αναφέρει ότι «πρέπει να κάνουμε τακτικό συνέδριο μετά τις εκλογές, να ληφθούν υπόψη όλες οι νέες δυνάμεις. Πρέπει να προσαρμόσουμε τις δομές και την κατεύθυνση του ΠαΣοΚ στον 21ο αιώνα και να εκλέξουμε την κατάλληλη ηγεσία». Εάν αυτή δεν είναι ευθεία βολή εναντίον της ηγεσίας, τότε ποια είναι;

***
Οι διαρροές στελεχών του ΠαΣοΚ προς τον ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζονται. 127 στελέχη του ΠαΣοΚ, του ρεύματος νέων σοσιαλιστών, εξέφρασαν ανοιχτά την στήριξή τους στο ΣΥΡΙΖΑ και στον κ. Αλ. Τσίπρα ενισχύοντας αυτούς που πιστεύουν ότι η αύξηση του ποσοστού του ΣΥΡΙΖΑ οφείλεται σε δυσαρεστημένους από το ΠαΣοΚ που προσέφυγαν ομαδικά στον κ. Τσίπρα.

***
Τώρα που το ΚΚΕ «ξεβολεύτηκε» από την τρίτη θέση που κατείχε παραδοσιακά και μειώνεται αισθητά το τηλεοπτικό «μέρισμα» που του αναλογεί έχει εξαπολύσει ανένδοτο αγώνα εναντίον των ηλεκτρονικών ΜΜΕ. Το…«αριστερό χέρι» του κ. Μ. Μαϊλη κ. Π. Μεντρέκας διαμαρτυρήθηκε τηλεφωνικώς στον υπηρεσιακό υπουργό Εσωτερικών κ. Αντ. Μανιτάκη, κάνοντας λόγο για παραβίαση ακόμα και της αναλογικής ισότητας από τα κανάλια σ΄ ότι αφορά την προβολή των θέσεων των κομμάτων. Κατήγγειλε μάλιστα το ΕΣΡ για… ψευδή στοιχεία σχετικά με την τηλεοπτική προβολή του ΚΚΕ.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες