«Ανοχύρωτο» το Πεντελικό

«Ανοχύρωτο» το Πεντελικό | tovima.gr

Με την επισήμανση ότι ο δήμος δεν έχει εκταμιεύσει ακόμα τις πιστώσεις για την αντιμετώπιση των χιονοπτώσεων για τα έτη 2010-2011 και 2011-2012 και πως το βουνό και οι πόλεις του Πεντελικού είναι φέτος περισσότερο ανοχύρωτες απέναντι στις πυρκαγιές «χάριν»στην ακυβερνησία, συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πεντέλης, την περασμένη Τετάρτη, στο δημαρχείο, με πρωτοβουλία του δημάρχου Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη.

Τα θέματα της συνεδρίασης ήταν α) η οργάνωση συντονισμού δράσεων πρόληψης αντιμετώπισης δασικών πυρκαγιών στο Δήμο Πεντέλης και β) ο σχεδιασμός και οι δράσεις της Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων σεισμικών φαινομένων. Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι τοπικοί αντιδήμαρχοι, οι υπεύθυνοι Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, ο δασάρχης Πεντέλης, οι διοικητές των αστυνομικών τμημάτων από τις τρεις Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου, οι Διοικητές του 9ου και 12ου Πυροσβεστικών Σταθμών, και εκπρόσωποι των Εθελοντικών ομάδων.

Τα κύρια προβλήματα τα οποία αναδείχθηκαν και στοιχειοθετούν την άποψη ότι η πρόληψη πυροπροστασίας – πυρασφάλειας φέτος είναι ανύπαρκτη είναι: Οι κατεστραμμένοι δασικοί δρόμοι σε όλη την έκταση του Πεντελικού της Ζώνης Ευθύνης του Δήμου μας. Η κυκλοφορία των πυροσβεστικών οχημάτων στους δασικούς δρόμους του Πεντελικού στη Ζώνη Ευθύνης μας επί το πλείστον, είναι αδύνατη. Η κοπή χόρτων και η συντήρηση πυροφυλακίων γίνεται μόνο εθελοντικά με μεγάλα περιθώρια βελτίωσης καθόσον η ολοκλήρωσή της είναι αδύνατη. Η στελέχωση των πυροφυλακίων και των τμημάτων άμεσης επέμβασης για την υλοποίηση της φάσης της πρόληψης, δεν είναι δυνατή να γίνει αφού ούτε έγκριση για προσλήψεις υπάρχει, ούτε οι πιστώσεις έχουν διατεθεί.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
Σίβυλλα
Helios Kiosk