1ο Φεστιβάλ Φωτογραφίας στο Μεσολόγγι

Φεστιβάλ φωτογραφίας πραγματοποιείται στο Μεσολόγγι από την 1η ως τις 10 Ιουνίου, με τη συμμετοχή εννέα φωτογραφικών λεσχών από όλη την Ελλάδα. Το φεστιβάλ, που διοργανώνει για πρώτη φορά η Φωτογραφική Λέσχη Μεσολογγίου, αποσκοπεί να αναδείξει την όγδοη τέχνη και να φέρει σε επαφή φωτογράφους και κοινό μέσω μιας δημιουργικής αλληλεπίδρασης στην ιστορική πόλη του Μεσολογγίου με τα νεοκλασικά κτίρια, το φυσικό κάλλος και την πλούσια παράδοση

Φεστιβάλ φωτογραφίας πραγματοποιείται στο Μεσολόγγι από την 1η ως τις 10 Ιουνίου, με τη συμμετοχή εννέα φωτογραφικών λεσχών από όλη την Ελλάδα. Το φεστιβάλ, που διοργανώνει για πρώτη φορά η Φωτογραφική Λέσχη Μεσολογγίου, αποσκοπεί να αναδείξει την όγδοη τέχνη και να φέρει σε επαφή φωτογράφους και κοινό μέσω μιας δημιουργικής αλληλεπίδρασης στην ιστορική πόλη του Μεσολογγίου με τα νεοκλασικά κτίρια, το φυσικό κάλλος και την πλούσια παράδοση.

Το 1ο Φεστιβάλ Φωτογραφίας Μεσολογγίου περιλαμβάνει εκθέσεις φωτογραφιών και φωτογραφικών μηχανών, συζητήσεις και φωτογραφικά οδοιπορικά. Είναι αφιερωμένο στον διακεκριμένο φωτογράφο Γιάννη Μπεχράκη, επικεφαλής του Φωτογραφικού Τμήματος του Reuters στην Ελλάδα, βραβευμένο για τη φωτογραφική κάλυψη πολέμων και εμφύλιων συρράξεων, φυσικών καταστροφών και κορυφαίων αθλητικών γεγονότων σε όλον τον κόσμο.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν από τον τιμώμενο, την Παρασκευή 1η Ιουνίου, στις 9.30 μ.μ. στον αύλειο χώρο του Τρικούπειου Πολιτιστικού Κέντρου στο Μεσολόγγι. Στη συνέχεια ο Γιάννης Μπεχράκης θα ανοίξει την αυλαία του Φεστιβάλ προβάλλοντας μέρος της φωτογραφικής του δουλειάς με θέμα την Αραβική Άνοιξη. Η βραδιά θα ολοκληρωθεί με συναυλία των Blues Wire.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτισμός
Σίβυλλα
Helios Kiosk