Το γεμιστό ρεβίθι

Υλικά για 4 άτομα

500 γρ. ρεβίθια
400 γρ. κιμάς, μοσχαρίσιος (ή ό,τι μας αρέσει)
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 πρέζα κύμινο
χυμός και ξύσμα από 1 πορτοκάλι, βιολογικό
1 αβγό
περίπου 2 χούφτες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κρεμμύδι ξερό, περασμένο από τον τρίφτη
1 ντομάτα, περασμένη από τον τρίφτη
1 ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
½ φλ. φρυγανιά, τριμμένη (γαλέτα)
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση

Μουλιάζω τα ρεβίθια αποβραδίς. Την επομένη, τα στραγγίζω και τα χτυπάω στο multi μέχρι να γίνουν πουρές. Μεταφέρω τα πολτοποιημένα ρεβίθια σε ένα μπολ και προσθέτω αλάτι, πιπέρι, το κύμινο, το ξύσμα και τον χυμό πορτοκαλιού, το αβγό και το αλεύρι όσο χρειάζεται ώστε να δουλεύεται το μείγμα.

Ζυμώνω μέχρι να ενωθούν τα υλικά, σκεπάζω με διάφανη μεμβράνη και το αφήνω στην άκρη. Σε άλλο μπολ ρίχνω τον κιμά, το κρεμμύδι, την ντομάτα, τον δυόσμο, τον μαϊντανό και τη φρυγανιά. Ζυμώνω και πλάθω μικρά κεφτεδάκια.

Ζεσταίνω αρκετό λάδι, τόσο όσο να φτάνει στη μέση των κεφτέδων, και τους τηγανίζω για 3-4 λεπτά από την κάθε πλευρά. Τους βγάζω, τους βάζω σε απορροφητικό χαρτί και τους αφήνω να κρυώσουν. Βρέχω τα χέρια μου, παίρνω ένα κομμάτι από το μείγμα ρεβιθιών και το απλώνω στην παλάμη μου. Τοποθετώ στο κέντρο ένα κεφτεδάκι και το κλείνω προσεκτικά πλάθοντάς το γύρω γύρω με το ρεβίθι.

Βάζω τα γεμιστά ρεβίθια για λίγη ώρα στο ψυγείο. Στο τέλος τα αλευρώνω και τα τηγανίζω σε λάδι με μέτρια θερμοκρασία για περίπου 2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk