Το εικοσιπενταράκι: περί ψαριού ο λόγος

Ο εσωτερικός χώρος θυμίζει ναυτικό όμιλο, και μάλιστα σε νησί, αλλά το κηπάκι του θα αποδειχθεί μια ευχάριστη καλοκαιρινή ανάσα στην εμπορική περιοχή της Γλυφάδας.

Ο σεφ Βασίλης Σικαλιάς παρουσιάζει ένα σύγχρονο μενού της θάλασσας, όπου, πέρα από τα αναμενόμενα οστρακοειδή και μακαρονάδες θαλασσινών, μπορείς να ανακαλύψεις και μια μεσσηνιακή σαλάτα με γλιστρίδα, αγκινάρα , παξιμάδι και ψητό ταλαγάνι, ένα γευστικό χταπόδι σοτέ με (το ισπανικό αλλαντικό) λόμο σε πικάντικη σάλτσα, έναν εξαιρετικό καπνιστό κολιό με μελιτζάνα και ντομάτα και τις λεπτές φέτες του ξιφία που μαρινάρει σε λευκό ξίδι.

Αξίζει να δοκιμάσεις και τα μαγειρευτά. Ετυχα σε μια εξαιρετική σφυρίδα με ψητά λαχανικά και λαδολέμονο, με την οποία ο σεφ έδειξε ότι κατέχει τα μυστικά του ψαρομαγειρέματος.

Δεν τρελάθηκα: Με τα χειροποίητα νιόκι αχινού. Ηταν πολύ μικρά, σκληρά και δεν μπορούσαν να υποστηρίξουν τη γεύση αχινού.

Πληρώνεις: Από €5-€12,50 τα ορεκτικά, €17-€42 τα κυρίως πιάτα, €1,80-€7,50 τα επιδόρπια και €48-€70/το κιλό τα ψάρια.

Αρτέμιδος 3 (Πλατεία Εσπερίδων), τηλ. 210 8944 112

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk